И тази година традицията повелява – февруари е месецът на

...
И тази година традицията повелява – февруари е месецът на
Коментари Харесай

10 любовни писма носят награди: Детелина Иванова

И тази година традицията повелява – февруари е месецът на любовта. А създатели на любовните текстове през 2021 година сте самите вие.

Ние ви подаряваме естрада да поздравите своя любим/любима на страниците на уеб страницата ни в писмо, което персонално и сърдечно сте сътворили.

Любов, умножена по 10. Истински усеща, събрани в лист от 1 до 10. С половинката си имате ваши смешки, обръщения, обичани места и прекарвания. Направете писмото същинско и ваше.

 Детелина Иванова

До моя другар и подстрекател:

Обичам думите. За мен те са вълшебни, красиви, способни на всичко. Могат да ме скрият, когато нуждая се от леговище. Могат да ме отгърнат като страница, когато искам да споделя света си. Като килер за мемоари, в който, вместо буркани със сладко, групирам фантазиите, очакванията и прекарванията си.

Тук, в моя килер, в дребното ярко помещение, мога да се пресегна и да взема в ръцете си всичко, даже и благ спомен. Затова в този момент сядам въображаемо на мекия пъстър килим и простирам ръцете си напред към кутия на звездички. Не я разтварям. Не е нужно. Тук нещата вървят по друг метод.

Усещам аромата ѝ на завършения. Докосвам лятната ѝ топлота. Чувам звънлив смях. Кутията е подготвена сама да ми опише историята си. Тя се поклаща игриво и се търкулва като зарче по пода. А по-късно избухва в залп от конфети и листове изписани с думи. Полегати, ръкописни завъртулки, изписани с мастило и доста, доста любов…

Започвам да чета всеки лист с неспокойствие. И на всеки от тях си ти. Твоите усмивки, твоите жестове… методът, по който ме обичаш… И листовете се сменят един след различен в ръцете ми, а гласът ми стартира да ти ги споделя:

❤ Искам да знаеш, че боготворя да намирам радостните ти плодови чудовища, оставени, с цел да ме разсмиват на бюрото ми!

❤ Вдъхновяващо ми е да откривам цветята ти на възглавницата до мен или забравените рози върху хладилника, които сама си намирам и очаквам търпеливо, до момента в който се сетиш за тях и ми ги подариш.

❤ Харесвам поканите ти за сантименталните ни разходки до балкона за събиране на прането.

❤ И обстоятелството, че постоянно се навиваш на щурите ми хрумвания, и си подготвен да тръгнеш с мен на спонтанни пътешествия.

❤ Обичам, че танцуваш с мен.

❤ И възприятието ти за комизъм, което кара всяко шоу, предаване, спектакъл или комедия да бледнее.

❤ Харесвам цялата ти креативност, която ти настойчиво отричаш, само че не спираш да я проявяваш.

❤ Забавно ми е, когато от време на време намирам прибраните си облекла от простира в причудливи комбинации от пози и цветове.

❤ Или ластиците, кабелите и други ексцентрични обкръжаващи ни предмети, оставени във формата на сърце.

❤ Обичам теб поради теб самия, и поради това, че правиш света ми по-цветен и занимателен. Вдъхновяваш ме и ме обичаш по твоя си метод. Креативен. Нестандартен. И радостен!

От твоето момиче

  • Детелина Иванова получава Mystery Beauty Box със страхотни козметични артикули за мъже и дами от Premium Health Products, както и прелестна книга от издателство „ Колибри “.
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР