И тази година Община Пловдив подготвя програма, с която да

...
И тази година Община Пловдив подготвя програма, с която да
Коментари Харесай

Община Пловдив обяви програмата за Великден

И тази година Община Пловдив приготвя стратегия, с която да сътвори празнично въодушевление на пловдивчани и посетители на града в три от почивните дни във връзка идния празник – Възкресение Христово.

На зелената повърхност до разцъфналата магнолия пред постройката на Общината още веднъж ще бъдат ситуирани красиви великденски яйца. Тази година с доста любов и гений ги украсяват възпитаниците на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив. Те пресъздадат своите великденски сюжети върху 10 макета на яйца с величина от 70 см. до 1.20 м.

От няколко години мястото с изрисуваните яйца се трансформира в обичана зона за фотоси на пловдивчани. Традицията за слагане на тематична празнична декорация пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава и през актуалната година.

На празничната сцена на пл. " Стефан Стамболов “ в границите на три дни ще има шест безвъзмездни концерта. Ще се изявят Студио " Музикална вълна “, Фолклорен танцов отбор " Дилянка “, " Биг Бенд – Пловдив “, " Духов оркестър - Пловдив “ и Рок група " Сутура ". Първото събитие е подарък от Посолството на Индия в София - представлението " Бхаратанатям, Индия “.

Представлението е дълго подготвян културно-образователен план върху традицията на санскритската драма и спектакъл. За задачата двама от най-хубавите актьори и преподаватели в хилядолетната традиция – Алок Пандей и Пурнима Пандей образоват студенти от НАТФИЗ, Нов български университет, в " бхаратанатям “ –  един от стиловете на класическия санскритски спектакъл.  Проектът се осъществя в съдействие сред образователните заведения, Индийското посолство в София и Индологическа фондация “Изток-Запад " (ИФИЗ).

Ето и датите и часовете на концертите:  

23.04.2022 г.(събота)

Място: пл. " Стефан Стамболов “

Начален час:12.00 ч.- зрелище " Бхаратанатям “, проведено с поддръжката на посолството на Индия.

Начален час:17.00 ч. Концерт на Студио " Музикална вълна “ с началник Ани Василева 

24.04.2022 година (неделя)

Място: пл. " Стефан Стамболов “

Начален час: 12.00 ч.- Празничен концерт на Фолклорен танцов отбор " Дилянка “ с живописен началник и хореограф Мария Кьосева

Начален час: 18.00 ч.- Концерт на " Биг Бенд – Пловдив “ с диригент Николай Гешев 

25.04.2022 година (понеделник)

Място: пл. " Стефан Стамболов “

Начален час: 12.00 ч. – Празничен концерт на " Духов оркестър - Пловдив “ с  диригент Николай Гешев

Начален час: 18.00 ч. – Концерт на рок-формацията " Сутура бенд "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР