И тази година „Българската Коледа“ е в помощ на много

...
И тази година „Българската Коледа“ е в помощ на много
Коментари Харесай

„Българската Коледа“: Как кампанията помогна на 13-годишния Емануел?

И тази година „ Българската Коледа “ е в помощ на доста деца с церебрална парализа. Кампанията оказа помощ на 13-годишния Емануел.

Докато Емо реди обичаната си игра, майка му споделя, че животът им преди години е изглеждал тъкмо по този начин – като пъзел, с доста елементи.

Снимка: bTV

Когато детето е на една година, родителите виждат, че мъчно поема въздух. Всеки доктор ги препраща към идващия. Докато не чуват диагнозата – церебрална парализа.

„ Тя ни погледна, сподели: „ Ами това ви е най-малкият проблем - вашето дете не може да върви “, спомня си майката на Емо – Любов Спасова.

Снимка: bTV

Така стартират процедури с дълги извършения и непрекъсната рехабилитация.

От няколко години акцията „ Българската Коледа “ покрива разноските за рехабилитация, съобразена с потребностите на детето. За фамилията сумата е непостижима.

„ Той усъвършенства своята моторика, централизация, памет, връзка, във всички сфери на неговото развиване означаваме прогрес “, споделя д-т Татяна Шуманска, СБРДЦП „ Света София “.

Снимка: bTV

„ Трябва да се борят, да имат религия, вяра и да вървят напред, тъй като като сме обезверени - не вършим услуга на децата си. Надявам се да върви все напред. Все по този начин добре и да е здрав! “, споделя майката на Емо.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи с SMS на 1117.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР