И така, ако си попаднал на този пост е ясно,

...
И така, ако си попаднал на този пост е ясно,
Коментари Харесай

Как да: Почистим череши/вишни от костилки

И по този начин, в случай че си попаднал на този пост е ясно, че евентуално нямаш апарат за премахване на костилки, като този нагоре. Цената му варира от 1,50 до 2-3 лева, продава се в магазините за домашни използва, можеш да го намериш и в интернет магазини.

При мен се получи тъкмо по този начин. Бях изправена пред една огромна подарена торба с вкусни вишни, които желаех Уред нямах.

Реших да схвана, кой е най-лесния и първокласен метод за махане на костилки в домашни условия с налични средства. Правя конкретизиране, че с череши - хрущялки не се получава изключително елементарно.

Пробвах с:

Куки за плетене на една кука - краят им свършва като ченгелче - не съумях да извадя елементарно костилката

Голяма безвредна игла - приемлив резултат, би трябвало да се внимава да не се отвори иглата и да се убодеш

С кламер - кламетрът се разтваря, тъй че да образува формата на буквата S. Лесно се маха костилката, само че вишната остава много раздрана.

И моят любимец:

Със сламка за пиянство - доста елементарно, без опция да се набодеш, вишната/черешката остава в доста добра форма. Това е уместно за по-мек сортове вишни/череши.

Сламката хващаме покрай края и от долната страна на плода, в средата, натискаме сламката, до момента в който от горната не излезе костилката. Премахването на костилките по този метод се приближава най-вече до разчистване с уредчето. Плодът резервира цялостта си.


Лесно, а. ;)

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР