И сега са свръхвисоки наказанията, но ще предложим тяхното увеличение.

...
И сега са свръхвисоки наказанията, но ще предложим тяхното увеличение.
Коментари Харесай

Кирилов: Предлагаме увеличение на наказанията при шофиране след употреба на наркотици

И в този момент са свръхвисоки наказванията, само че ще предложим тяхното нарастване. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов във връзка наказванията при шофиране след приложимост на наркотични субстанции.

Той посочи, че юристите от ГЕРБ оферират в случаите, когато наказването е от 2 до 10 години - става от 3 до 12 години. От 1 до 6 години става от 2 до 8 години. Прекатегоризираме ги, тъй като влизат в най-тежките, сподели Кирилов.

Повече от 4 часа юристите от ГЕРБ обсъждахме, единият от проблемите беше квалификацията на този тип действия, в Наказателен кодекс понастоящем има 2 правни правила, които уреждат тези закононарушения, добави правосъдният министър.

Поставихме на спор – когато е използван алкохол или наркотично вещество, дали това е закононарушение по несъобразителност. Разследващите органи са си сложили същия въпрос. Обвинението е променено „ при предумисъл “. Смятам, че обвиняването може да издържи, разяснява правосъдният министър във връзка злополуката, в която почина журналистът Милен Цветков.

Предвижда се също по този начин първата година от наказването да бъде под формата на психиатрично лекуване.

Последните промени са в действие от 1 януари 2018 година Полицейската статистика – към 3300 случая има през 2017 година с наркотични субстанции и ръководство на МПС, като след законовите промени тогава са спаднали с към 30%. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР