И през юни ще се запази тенденцията за неравномерно разпределение

...
И през юни ще се запази тенденцията за неравномерно разпределение
Коментари Харесай

Кога ще дойде лятото? Синоптици огласиха ужасна прогноза за юни

И през юни ще се резервира наклонността за неравномерно систематизиране на преваляванията. В западната половина от страната месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, а в източната - преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-малко като количества. Климатичната нормата на преваляванията в равнините е сред 50 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма - сред 30 и 50 л/кв.м, а в планинските региони - от 70 до 130 л/кв.м.

През множеството дни от първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична активност и градушки. В обособени дни се чакат интензивни феномени. Повече слънчеви часове ще има преди пладне и над Източна България, където и валежите ще бъдат на по-малко места. През първите дни температурите ще са малко под нормата, само че наклонността е към последователно покачване.

През второто десетдневие температурите ще се задържат към естествените за интервала, с продължаваща наклонност към постепенно покачване. През множеството дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни валежи и гръмотевична активност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие температурите релативно ще се покачат. Ще настава последователно стабилизиране на атмосферата, валежи и гръмотевици ще има на по-малко места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР