И през днешния ден пред някои от имузационните пунктове се

...
И през днешния ден пред някои от имузационните пунктове се
Коментари Харесай

Срещу новите варианти: Здравните експерти препоръчват смесване на ваксините за по-голяма защита

И през днешния ден пред някои от имузационните пунктове се извиха опашки от искащи да бъдат ваксинирани против COVID-19. Повечето чакащи споделиха, че са за подсилваща доза. Някои хора бяха толератни, само че имаше и такива, които не бяха удовлетворени главно от това, че в столицата през днешния ден работеха едвам 3 пункта.

Именно поради огромният брой искащи една от имунизациите в София в имунизационния пункт на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " свърши. Това провокира в допълнение напрежение, само че по-късно казусът беше позволен - в ранния следобяд изключително бяха достаевни нови количества и ваксинирането продължи.

Повечето хора бяха на опашката, с цел да завършат имунизацията си с препарата, с който са почнали.

Проучвания обаче демонстрират, че смесването на разнообразни ваксини води до по-добър имунитет.

Комбинирането води до повече антитела и до по-добър Т-клетъчен имунитет, демонстрират данни на европейската организация по медикаментите.

" Комбинирайки тези модификации, това подтиква доста по-широк имунен отговор. Отделно векторната ваксина подтиква имунната система по един метод, а РНК - по различен ", изяснява доктор Аспарух Илиев.

Д-р Илиев прибавя, че смесването на имунизациите е безвредно и поучава да не забавяме третата доза, без значение от определената скица и предлага срокът за подсилващата игла от 6 да падне на 3 месеца след последната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР