И най-коравите мъже понякога не могат да сдържат сълзите си.Прочетете

...
И най-коравите мъже понякога не могат да сдържат сълзите си.Прочетете
Коментари Харесай

Краят на една ера: Федерер каза “сбогом“ на тениса със сълзи на очи

И най-коравите мъже от време на време не могат да сдържат сълзите си.
Прочетете още
Точно това се случи в зала О2 в Лондон, откакто Роджър Федерер завърши кариерата си в тениса. В мач на двойки от шампионата за купа " Лейвър " легендата от Швейцария и най-големият му противник през годините Рафаел Надал (отбор на Европа) загубиха 6:4, 6:7 (2:7), 9:11 в дългия тайбрек от Джак Сок и Франсес Тиафо, които играят за останалия свят.

Федерер си потегля с 20 трофеи от " Големият шлем ",  една купа " Дейвис ", 6 трофея от финалите на АТП и общо 103 трофеи поединично (втори след Джими Конърс със 109). През февруари 2008 година Роджър стана най-възрастният номер 1 в света на 36 година Той прекара 310 седмици на върха в ранглистата, а в кариерата си е спечелил 130 млн. $ от наградни фондове.

" Искам да благодаря на моето семейство за жертвите, които направи през всичките тези години. Може би брачната половинка ми трябваше да ме спре от дълго време, само че тя не го направи и ми даде опция да играя. Трудно мога да изброя всички, на които би трябвало да благодаря ", показа Федерер на церемонията след мача.

   Федерер избра огромния си противник Рафаел Надал за сътрудник в последния си мач. Снимки: Ройтерс

 
 Роджър не съумя да сдържи сълзите си, откакто невероятната му кариера завърши.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР