I most strongly condemn the attack on Nova Kakhovka dam

...
I most strongly condemn the attack on Nova Kakhovka dam
Коментари Харесай

Румен Радев в Туитър: Остро осъждам нападението срещу язовир „Нова Каховка“


I most strongly condemn the attack on Nova Kakhovka dam which endangers numerous civilians, poses serious risks to environment as well as threatens security at the Zaporizhzhia nuclear power plant. Those responsible for this outrageous act should be held accountable.
— President.bg (@PresidentOfBg)

Вчера стана ясно, че стената на огромния язовир " Нова Каховка " в следената от Русия част на Херсонска област в Украйна е била разрушена. Украйна упреква Русия, че е взривила стената на язовира, което е предизвикало огромни наводнения. Москва твърди, че украинските войски са обстрелвали оборудването.

Повече от 2700 души са били евакуирани от наводнените региони, написа Българска телеграфна агенция. След наводненията по поречието на река Днепър има опасения от филантропична и екологична злополука. Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации предизвести за отрицателните последствия за глада по света от унищожаването на Каховската Водноелектрическа централа.

Англия не може да каже към момента дали Русия е виновна за разрушаването на язовира " Каховка " на фронтовата линия сред съветските и украинските сили, съобщи през днешния ден министър-председателят Риши Сунак по време на визитата си в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Все още не мога да кажа дефинитивно. Знаете, че нашите служби за сигурност и военни работят по въпроса ", сподели Сунак пред Ай Ти Ви. " Но в случай че е правилно, в случай че се окаже, че е съзнателно, това ще бъде ново дъно. Това е отблъскващ акт на безчовечие от страна на Русия ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР