И кръщенка е имало редом със сватбата на най-новото семейство

...
И кръщенка е имало редом със сватбата на най-новото семейство
Коментари Харесай

Двойка сключи брак и кръсти сина си в един и същи ден

И кръщенка е имало паралелно със сватбата на най-новото семейство в Калугерово, подписало брак в кметския кабинет, описа пред кореспондент на " Марица " кметът Ангел Божилов, който за повторно влиза в ролята на ритуалчик. И в този момент той персонално е водил церемонията на Николинка и Стефан Тодорови, които от години живеят дружно в Гърция и рядко се прибират в родното си място. Този път си пристигнали особено с цел да узаконят връзката си, от която имат двама синове. И с цел да посветят единия от тях в християнството. Два часа след венчавката той бил кръстен в Калугеровския манастир.
" Беше доста прочувствено, само че този път бях по-спокоен, уповавам се третия път да е напряко професионално " - пошегува се Божилов, само че другояче си пожела по-често да има такива приятни задължения.
Само преди няколко месеца той узакони брака на друга двойка от селото. Събитието бе признато с неспокойствие и от него, и от сътрудниците му в кметството, които трансфораха кметския кабинет във приказност от балони и цветя особено за бъдещото семейство.
Вторите си пристигнали готови с погачи, шампанско и доста посетители, тъй че си станало прелестно тържество. Веднага след него тръгнали към манастира, с цел да кръстят момченцето си.
Венчавките в кметския кабинет може би са новата традиция в Калугерово. Преди години там е имало ритуална зала, само че е от дълго време закрита, откакто дълги години никой не проявявал интерес към венчавки и кръщенки там - хората предпочитали да ги вършат по градовете. Сега наклонността се обръща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР