И Кирил Петков, и Бойко Борисов през последния му трети

...
И Кирил Петков, и Бойко Борисов през последния му трети
Коментари Харесай

Цветанов: И Борисов, и Петков запазват зависимостта ни от Русия

И Кирил Петков, и Бойко Борисов през последния му трети манда, резервират зависимостта ни от Русия. Виждаме това и в позицията ни към Украйна.

Знаем, че когато войната завърши ще има доста огромни геополитически решения, само че ние няма да сме дейни участници в този развой. Това сподели Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България и някогашен вътрешен министър (2009-2013) в предаването Тази събота и неделя по bTV.

Цветанов съобщи, че в „ Булгартрансгаз “ има подозрения за корупция във връзка със градежа на „ Турски поток “, само че „ аз желая обаче да бъдем доста дейни като гражданско общество и да попитаме министър-председателя Кирил Петков за контракта с фонда „ Джемкорп “, който той подписа за инвестиция за 1 милиард $ и знаем, че зад него стоят съветски капитали. Страната ни още веднъж е подвластна от Русия “.

Цветанов сподели още, че не схваща за какво още не е заменен бордът на шефовете на „ Булгартрансгаз “ и министър-председателят Кирил Петков не го е изискал.

„ Не споделяме с Борисов. Всеки си върви по неговия път и в общи линии разликите, които сме имали в геополитически проект за Русия и Европа и всичко това, което се случваше в ГЕРБ през последните години “, сподели Цветанов.

Според Цветан Цветанов не може да се приказва за „ несъразмерна мощ “, употребена по време на ареста на Борисов, само че нищо не е налагало тази „ необходимост “, поради че е по обвинявания за рекет от 2014 до 2019г., а и публичността му не подхожда на събраните доказателства. Този арест е „ неточност и на Министерство на вътрешните работи, и на прокуратурата, в цялостната идея, водещо е Министерството на вътрешните работи и тъкмо по тази причина считам, че там е грешката, тъй като стопанин на досъдебното произвеждане е прокуратурата.

Когато се върви към подобен арест, би трябвало да има безспорни доказателства “, добави Цветанов.

Действията на Министерство на вътрешните работи при ареста на Борисов в този момент и на вътрешното ведомство при арестувания под неговото управление са несравними.

„ След 2013 година успеваемост в битката с корупцията няма “, безапелационен е Цветанов. Той напомни проучване на Центъра за проучване на демокрацията, че корупцията е била под 10%, във времето, в което е бил министър на вътрешните работи.

Той бе безапелационен, че би трябвало да има проверка на кабинета „ Борисов “ 3, само че още веднъж акцентира, че за тази цел са нужни съответни доказателства и посочи, че водещата мощ в политическия живот в страната ни е станала омразата.

„ Основен казусът в страната ни сега е институционалното опълчване, на което сме очевидци “, имайки поради връзките

МВР- прокуратура.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР