И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса,

...
И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса,
Коментари Харесай

От 1 август Кипър ще налага карантина на пристигащите от България

И Кипър наложи карантина на идващи от България поради ковид, осведоми БНР. От 1 август страната ни влиза в третата група - на най-рисковите страни за разпространяване на инфекцията, заяви през днешния ден здравното министерство в Никозия.

Със стягането на режима и преместването на България от група Б в група С единствено избрани категории жители ще могат да влизат в Кипър от 1 август. Това са български жители, които имат позволение за непрекъснато престояване на острова, както и кипърски жители, идващи от България, посочи за БНР представителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Те би трябвало да показват здравен документ с негативен резултат от осъществен тест за ковид до 72 часа преди полета или да го създадат при идването си в Кипър. Освен това всички те наложително ще би трябвало да остават в 14-дневна домашна карантина.

Всички пасажери са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в границите на 24 часа преди полета.

На 9 юни, когато Кипър отвори летищата си, България бе в първата група, група А, на най-безопасните страни. Заради нараствания брой случаи на ковид от 29 юни тя бе свалена в група Б. В сегашната група С страната ни е дружно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния. Великобритания се изкачва в група Б от 1 август.

Здравните управляващи на Кипър оповестиха още, че ще правят по 600 теста дневно - двойно повече от до момента, на инцидентен симптом на идващите от всички полети на двете интернационалните летища.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР