И Георги Гергов ще гласува за руски президент Руснаците в

...
И Георги Гергов ще гласува за руски президент Руснаците в
Коментари Харесай

Мария от Твер: Ако свалят Путин, Русия пак ще тръгне надолу

И Георги Гергов ще гласоподава за съветски президент Руснаците в Пловдив гласоподават в "Берьозка "

" С кого да се смени Путин на президентския пост? Няма с кой, персонално аз не виждам. Свалят ли го, Русия отново ще тръгне надолу ", разсъждава Мария Георгиева. Тя живее в Пловдив към този момент 23 години и не пропуща избори, които се организират в родината й. Запазила си е съветско поданство и през две години пътува при роднините си в Твер (бившия Калинин).

" Промените при Путин са големи. Преди, през 90-те години, отивам при приятелката си в Твер, а в дома й нищо няма, даже чай. И работа няма, макар че е с висше обучение. За тези 17 години съумя да отгледа двете си деца, да си купи апартамент, къща на село и кола. Преди, като поживея малко в Твер, споделям: Не, в България е по-добре, потеглям си! А в този момент, в противен случай, в Русия е добре, а тук с 500 лв. заплата и 200 лв. пенсия мизерстваш ", споделя Мария. Тя е омъжена за българин, с който се схващат добре, само че към този момент е късно да си трансформират метод на живот и да се устройват в друга страна.

Не стопира да споделя за приятелките в Русия. Връстницата й печели 3000 евро на месец като основен счетоводител. Само за половин година е купила кола за 34 000 $. Съпругът й също взимал 3000 евро заплата, а месечните разноски  на двамата с щерка студентка били единствено 700 евро. 

" И градът се преобразява всякога когато отида, виждам нови неща. Преди хората бяха мрачни, в този момент подвигнаха глава, тъй като животът стана по-сигурен. Може би на някои не им харесва Путин, само че аз съм уверена - различен президент не ни би трябвало ", отсича Мария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР