И ДПС, и останалите партии в 49-ото Народно събрание, с

...
И ДПС, и останалите партии в 49-ото Народно събрание, с
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДПС и останалите партии ще получат места в регулаторите

И Движение за права и свободи, и останалите партии в 49-ото Народно заседание, като се изключи " Възраждане ", ще имат представители в регулаторите.

 

Това излиза наяве от изявление за " Капитал " на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.

 

На съответен въпрос ще получат ли Движение за права и свободи свои представители в регулаторите, Иванов дава отговор по този начин: " Да. И те, както и останалите политически сили, като се изключи " Възраждане " от моя позиция. Аз постоянно съм казвал и не преставам да настоявам, че би трябвало в регулаторите да се търси посланичество и на други политически сили, при старанието кандидатурите да дават отговор на законовите условия. "

 

В последния месец се следи стопляне на връзките в Народното събрание сред ръководещата (не)коалиция на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " с Движение за права и свободи. Много от основните гласувания в зала минават с поддръжката на Движението, като новината от тази седмица е, че трите партии ще внесат общ план за промени в Конституцията.

 

Тежки взаимни отстъпки

 

По тази тематика съпредседателят на Демократична България декларира, че на обединението ПП-ДБ се постанова да прави тежки политически взаимни отстъпки и да поема тежки политически опасности.

 

" Още при излъчването на кабинета споделих, че съм със съзнанието, че за тези тежки политически взаимни отстъпки е доста евентуално да се носи и тежка политическа отговорност. Всичко ще зависи от това какво ще успеем да реализираме ", споделя той.

 

" Нашите гласоподаватели ни дават нежен заем от време, с цел да видят какво ще създадем. Ще поемем отговорността, без да се вършим, че тези салда и взаимни отстъпки не са правени. Но това е опция, в случай че се оправим, да придвижим страната напред.

 

И когато мисля за другите възможности, почтено казано, нямам никакво подозрение, че би трябвало да опитваме, тъй като другояче сме изправени пред опцията да ръководи " Възраждане " и това не е плашене ", добавя Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР