И днес в по-голямата част от страната ще бъде слънчево

...
И днес в по-голямата част от страната ще бъде слънчево
Коментари Харесай

Силен вятър, интензивни валежи и условия за градушки в сряда

И през днешния ден в по-голямата част от страната ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури сред 31° и 36°, по Черноморието - сред 28° и 32°. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Превалявания са вероятни основно в Северозападна България и в планините.

През нощта ще бъде безоблачно и съвсем безшумно, в Източна България - с сдържан североизточен вятър, а на следващия ден в часовете до обяд ще доминира слънчево време. На изток през целия ден ще остане доста прохладно, само че най-вече слънчево, до момента в който на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са в необятни граници - от 26° до 34°.

Слънчево, само че прохладно ще бъде времето и по Черноморието. Максималните температури ще са сред 28-31°. Ще духа сдържан, след обяд - мощен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили до 5 бала. Температурата на морската вода е 26-27°.

В планините денят ще стартира със слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевични стихии.

И на Балканите, в източните елементи ще остане слънчево и прохладно, само че в останалата част от полуострова на доста места ще превали и прегърми.

У нас, до петък температурите ще останат в необятни граници, от 24° в западните региони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, основно в часовете към и след обяд, ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. През почивните дни захлаждане се чака и в Източна България, а превалявания, краткотрайно интензивни, ще има в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР