И днес остава облачно. На места в Южна България с

...
И днес остава облачно. На места в Южна България с
Коментари Харесай

И днес остава облачно

И през днешния ден остава облачно. На места в Южна България с валежи от дъжд, обилни в югозападните региони. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София: 13°-14°, сочат данните на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще доминира облачно време. На места, в масивите от югозападната половина от страната ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Значителни ще са количествата в Рила, Пирин и Западните Родопи.

Ще духа сдържан югоизточен, по билата – мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра – към 2°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че превалявания не се чакат. Ще духа до сдържан югоизточен вятър.

Максимални температури: 17°-19°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

Опасно време

Жълт код в София поради вятъра. От общината предизвестиха, че времето се утежнява и се базират на прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

От общината припомнят на търговците да ревизират билбордове, рекламно-информационните си детайли. Строителните компании и изпълнителите на обекти би трябвало да обезопасят строителните огради и скелета на съответните си обекти.

Всички хора би трябвало да бъдат деликатни при напредването си и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси или прозорци. При по-силни пориви напразно денем да се заобикаля минаването през лесопаркови територии.

Екипите на дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита ” на Столичната община са в подготвеност да реагират на сигнали за паднали клони и дървета. Екипи на Оперативна програма „ Паркове и градини “ и „ Зелени системи “ ще правят обходи на паркове.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР