И безработни ще могат да се наемат по схемата 60/40,

...
И безработни ще могат да се наемат по схемата 60/40,
Коментари Харесай

Наемат безработни по схемата 60/40

И безработни ще могат да се наемат по схемата 60/40, с която страната праща 60% от заплатата и 60% от осигуровките на служителя, а останалите са за сметка на работодателя. Това планува новият вид на мярката, който сега се приготвя, заяви общественият министър Деница Сачева по време на парламентарния надзор.

Мярката 60/40 ще се отвори за съвсем всички компании от 1 юли до 30 септември, като изискването е те да могат да потвърдят 20% спад на приходите, сподели Сачева.

Вече няма да има лист с икономическите действия. Без помощ обаче ще останат още веднъж секторите " Селско стопанство ", " Финанси и обезпечаване " и " Държавно ръководство ". В образованието и опазването на здравето ще се създадат изключения, само че единствено за подсектори, които не получават държавни финансиране.

Над 73 млн. лева към този момент е платил Националния застрахователен институт по схемата 60/40 на 11 000 работодатели, с цел да оставят на работа над 170 хиляди служащи и чиновници, регистрира Сачева. Тя изясни че това са служащи с неповторими единни цивилен номера и че няма повтаряне на помощта. Досега компаниите са подали над 15 хиляди заявки за запазването на над 259 000 работни места. До момента Главната ревизия по труда направила 4 инспекции дали работодателите са платили на служащите получените пари, само че не са открили нарушавания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР