И 6-те района на Пловдив разполагат с достатъчно пространства за

...
И 6-те района на Пловдив разполагат с достатъчно пространства за
Коментари Харесай

Най-добрият квартал за живеене - места за концерти и събития в Пловдив

И 6-те региона на Пловдив разполагат с задоволително пространства за осъществяване на културни събития и места за забавление на жителите и гостите на града. Разбира се, постоянно има потребност от повече, поради увеличението на популацията на града през последните години, само че за построяването на нови подиуми и паркови площи е необходим съответен бюджет, с който да разполагат кметствата.

Темата е водеща на следващия спор на Дарик радио за „ Най-добрия квартал за живеене “.

Въпреки незадоволителното финансиране, десетки са сцените навън и залите на закрито в регионите в Пловдив, в които кипи интензивен културен живот.

" Основен приоритет на администрацията на " Северен " е грижата за децата, техните родители, баби и дядовци. Точно по тази причина от началото на мандата ми като кмет се натъртва на облагородяването на региона за построяването на повече площадки и стадиони за спорт и развлечение. Досега сме построили 22 детски площадки, а нашето украшение е парк Рибница - с реновирана сцена, покрита повърхност от над 250 кв. м, осветяване, ток “, съобщи по време на дебата кметът на „ Северен “ Стоян Алексиев.

Парковете Рибница с прелестната покрита сцена, която е хазаин на голям брой събития в региона, „ Сърнена гора “, „ Иван Рилски “, „ Надежда “ „ Моливчето “, площадът на бул. Марица „ 55 “ голям брой стадиони са главните подиуми за културни събития и развлечения в „ Северен “.

За регион „ Южен “ разполага с 5 парка, като едни от най-предпочитаните за събития са „ Студенец “, „ Белите брези “, „ Коматево “ и „ Райчо Кирков “, заяви в ефира на „ Най-добият квартал за живеене “ кметът Костадин Язов. Районът разполага и с сцени, както монументални монументи, където също се провеждат културни събития.

И в петте микрорайона на „ Източен “ са построени пространства за културни мероприятия, съчетани с нови или реновирани детски площадки, съобщи по време на дебата и кметът на региона Иван Стоянов.

„ Кино под звездите “ и „ Зелена класна стая “ са единствено два от плановете на районната администрация, мотив за горделивост. А парк „ Каменица “ продължава да е един от най-желаните за осъществяване на концерти и други културни събития. В проектите на Иван Стоянов за 2023 година влиза реновацията на парк „ Чайка “, с цел да се употребява пълноценно в осъществяване на културната стратегия на „ Източен “.

Винаги съм упорствал цадецентрализация на културните,обяви кметът на „ Западен “ Димитър Колев.

Освен Гребната база, която както всички знаем има голям капацитет за осъществяване на сполучливи събития, а най-хубавият образец от последните години е фестивала Hills of rock, „ Западен “ разполага и с парковете “Розариум “, „ Ружа “, „ Акациева горичка “, пространството до МОЛ-а, изброи Колев.

След като от кметството реновираха пространството пред Братската могила с нови пейки и осветяване, мястото е едно от най-хубавите като локация за осъществяване на културни събития. Тази година администрацията на региона провежда провеждането там на огромен концерт,

Съвсем скоро, откакто и паркът на Гарнизонна фурна бъде завършен, пространството ще бъде включено в културната стратегия на региона.

Разбираемо, главната централизация на зали за културни събития и подиуми навън, напълно естествено е в централната градска част - Античен спектакъл, Римски стадион, хълмовете и тепетата, парковете на Марица.

Районът разполага и с редица изложбени зали, като Градската художествена изложба –на Главната улица, и на „ Съборна “, новата изложба на ул. „ Гладстон “, в Капана, както и с голям брой дребни частни изложбени зали, съобщи по време на дебата кметът на „ Централен “ Георги Стаменов.

Трите градски здания за по-големи събития – Дом на културата и залите Колодрума и Сила, също се намират в „ Централен “. След като тази година бъде приключена реновацията на Кино Космос, постройката също ще се трансформира в място за просвета и забавление.

А едно от най-актуалните огромни събития в региона напролет е априлското издание на Стейдж парка на Младежкия рид.

Освен огромната премия за „ Най-добър квартал за живеене ", ще бъдат отличени кварталът с най-вече зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, в това число и за хора с увреждания.

Дискусиите с районни кметове в студиото на Дарик радио Пловдив се организират всеки втори петък в месеца.

Кампанията се осъществя по концепция на Дарик радио, като продължение на националната акция „ Най-добрият град за живеене “.

Асистент продукция и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР