Хутите сега са намерили възможност да покажат съществуването си, да

...
Хутите сега са намерили възможност да покажат съществуването си, да
Коментари Харесай

Капитан Папукчиев: Хутите държат нашите моряци като чучела за развлечение

" Хутите в този момент са намерили опция да покажат съществуването си, да покажат, че упражняват стабилен надзор над тази територия – част от Йемен. Те показват наличие и търсят признание. " Това сподели пред БНР капитан далечно корабоплаване Христо Папукчиев.
Прочетете още
" Не единствено кораби на Съединени американски щати упражняват някакъв милитарен метод към поддържането на равновесието в този регион. Има военни кораби на Франция, Япония, Китай, Русия. Те са доста от дълго време там ", изясни Папукчиев.

Международната морска организация работи доста инертно по тези въпроси, акцентира капитанът.

Вместо връзките да се балансират към по-добро, те се изострят, добави той.

" Много е неприятно чувството да държат нашите моряци като мечки на верига, да ги разкарват и да ги демонстрират като безвкусен детайли, чучела за забавление ", разяснява Христо Папукчиев в предаването " Преди всички ".

Според него пленените моряци реализират единствено следена връзка със своите близки тук, с авансово даден лист с думи и фрази, които да употребяват.

Нека оставим дипломатите да си правят тяхната работа на мрачно и безшумно. Но имаме Неправителствени организации - до момента всичко е в областта на пожеланията, посочи Папукчиев. Той изрече мнение, че напъните досега не са задоволителни.

" Можеше да се мине към по-сериозни ограничения. "

Капитанът далечно корабоплаване изрази подготвеност да се включи в задача, която да направи " филантропично посещаване " на арестувания транспортен съд с български членове на екипажа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР