Хутите се разбесняха след предупреждение от САЩ. Изстреляха морски дрон,

...
Хутите се разбесняха след предупреждение от САЩ. Изстреляха морски дрон,
Коментари Харесай

Хутите се разбесняха след предупреждение от САЩ: Подновяват атаките с дронове срещу кораби в Червено море

Хутите се разбесняха след предизвестие от Съединени американски щати. Изстреляха морски дрон, с цел да нападат кораби, часове откакто Съединени американски щати и съдружниците им насочиха последно предизвестие.

 

 

 

Въоръжен безпилотен летателен уред, изстрелян от следения от хутите Йемен, се приближи на “няколко благи ” от военноморските и комерсиалните кораби на Съединени американски щати в Червено море, преди да се взриви в четвъртък. Само няколко часа откакто Белият дом и редица партньорски страни насочиха последно предизвестие към подкрепяната от Иран милиционерска формация да приключи офанзивите или да се изправи пред евентуални военни дейности.

Вицеадмирал Брад Купър, началник на интервенциите на Военноморските сили на Съединени американски щати в Близкия изток, съобщи, че това е първият случай, в който хутите употребяват безпилотен надводен кораб. Откакто след началото на войната сред Израел и Хамас започнаха да тормозят търговски кораби в Червено море. Но те са ги употребявали и преди години.

Фабиан Хинц, специалист по ракетите и теоретичен помощник в Международния институт за стратегически проучвания, съобщи, че безпилотните плавателни съдове са основна част от морския боеприпас на хутите. И са били употребявани по време на предходни сражения против силите на саудитската коалиция. Тази, която се намеси във войната в Йемен. Те постоянно са били употребявани като самоубийствени безпилотни лодки, които се взривяват при удар.

Повечето от американските подводници на хутите евентуално са съединени в Йемен. Но постоянно са оборудвани с съставни елементи, създадени в Иран.

Като да вземем за пример компютъризирани системи за ориентиране,каза Хинц.

В Организацията на обединените народи заместник-посланикът на Съединени американски щати Кристофър Лу приказва на изключително съвещание на Съвета за сигурност в сряда. Каза, че Иран е снабдявал хутите с пари и съвременни оръжейни системи. Включително безпилотни летателни апарати, крилати ракети за нахлуване по суша и балистични ракети. Той съобщи, че Иран е взел участие и в планирането на нападенията на хутите против търговски кораби в Червено море.

Той съобщи, че Съединените щати не се стремят към борба с Иран, само че Техеран има избор.

“Той може да продължи настоящия си курс ”, сподели Лу, “или може да спре поддръжката си, без която хутите мъчно биха могли дейно да наблюдават и нанасят удари по търговски кораби, плаващи по морските пътища в Червено море и Аденския залив. ”

Това повдига въпроса дали всяко деяние против хутите ще засегне по някакъв метод и ролята на Иран. Което може да докара до разширение на спора.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР