Хуманитарната криза в Сирия тази година е най-тежката от продължаващата

...
Хуманитарната криза в Сирия тази година е най-тежката от продължаващата
Коментари Харесай

ООН: Кризата в Сирия тази година е най-тежката от началото на гражданската война

Хуманитарната рецесия в Сирия тази година е най-тежката от продължаващата седма година гражданската война, съобщи филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Сирия Панос Мумцис, представен от Ройтерс.

През 2018 година филантропичната обстановка в Сирия е най-тежката от началото на войната: очевидци сме на фрапантно утежняване на ситуацията, всеобщо изселване, на неуважение на закрилата на цивилни, коренна смяна на живота на хората, сподели в Бейрут Мумцис, представен от Българска телеграфна агенция.

Сирия е най-лошото в актуалната история място от позиция на набези против здравни служащи и заведения. Там са осъществени 70 % от всички сходни офанзиви в света, означи координаторът.

По данни на Организация на обединените нации от началото на годината до момента при 92 доказани въоръжени набези против здравни заведения в Сирия са починали 89 медицински служащи. За съпоставяне - през цялата 2017 година офанзивите са били 112 със 73 починали медици.

Най-много такива офанзиви тази година са осъществени в Източна Гута и Идлиб.

Мумцис съобщи, че Организация на обединените нации не желае в Идлиб да се повтори случилото се в Източна Гута. Той изрази безпокойствие и от сложния достъп на филантропична помощ в Сирия.

През 2017 година са били задоволени 27 % от настояванията на Организация на обединените нации до сирийските управляващи да разрешат снабдяване на помощи, а през първите четири месеца на тази година - единствено 7 %, акцентира координаторът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР