Хулиганство предизвика протести в ПловдивИмал условна присъда Талисманът на “Капана”:

...
Хулиганство предизвика протести в ПловдивИмал условна присъда Талисманът на “Капана”:
Коментари Харесай

72 часа арест за бияча на Митко Чорапа

Хулиганство провокира митинги в Пловдив
Имал условна присъда

Талисманът на “Капана”: Искаше да му върна един чадър

Районната прокуратура в Пловдив остави за 72 часа в ареста Ивайло Пенов, упрекнат за хулиганско нахлуване над Митко Чорапа - махленски търговец на чорапи и амулет за хората от артистичния квартал “Капана”. 45-годишният Пенов, който е юрист бе арестуван за 24 часа от полицията след двудневно търсене. Подведен е под отговорност за лека телесна щета на Митко Стоянов.

Посегателството провокира митинги три дни по ред пред заведението на Пенов. То остана затворено, пред вратата му имаше купчина остарели чорапи, а хората сложиха маса начело, на която Митко да продава, а след това изкупиха цялата му стока.

“Искаше да му върна един чадър, дето ми го даде преди месец. Аз го търсих, само че не можах да го намеря и му се извиних. Той ме би, но съм добре”, описа продавачът.

“Митко в никакъв случай не е сторил зло, не краде и не мами. Взема чорапи от търговци на едро и ги продава за няколко стотинки на чифт. Сам устоя 4-5 души роднини”, описа негов комшия пред “Труд”.

Пенов е родом от Варна, само че е работил като юрист в София, а от предходната година държи заведението в “Капана”. Пловдивските медии сочат, че през 2016 година във Варна Пенов е получил условна присъда за отнемане на 14 000 лева на клиент с подправено пълномощие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР