Художникът мистификатор на съвременна Великобритания се ангажира с войната в

...
Художникът мистификатор на съвременна Великобритания се ангажира с войната в
Коментари Харесай

Банкси се тагна от Бородянка

Художникът мистификатор на модерна Англия се ангажира с войната в Украйна. Три графита от последните дни се свързват с името му, въпреки и да не е ясно и да не може да се каже сигурно дали Банкси е художникът, или това е някой от неговите почитатели.

Той не е сложил никакъв автограф върху творба от Бородянка, Киевска област, само че е поставил геотаг в своя Instagram.

Бородянка е село в Киевска област, което от февруари до април бе е следено от съветските войски. Там са Русия отхвърля да е забъркана в гибелта им.

В Киевска област са открити още два графита, чийто създател може да е Банкси. На една от тях момче хвърля с джудо хватка възрастен мъж на пода. Това може да е отпратка към съветския президент Владимир Путин, който е обожател на джудото.

На различен графит е изобразена гимнастичка, която извършва извършения с лента на ръба на дупка, оставена в къща от снаряд. Последните две произведения не са се появили в Instagram на Банкси, само че стилът е различим, написа съветската редакция на BBC.

Банкси от дълго време е една от най-загадъчните фигури в актуалното изкуство. Никой не знае по какъв начин наподобява, художникът остава изцяло неизвестен и комуникира с външния свят единствено посредством формалния си представител. Произведенията му постоянно съдържат обществен коментар, а художникът се отличава с творчеството на облиците си и с парадоксалното си мислене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР