Художникът Климент Атанасов е починал, съобщи семейството на твореца във

...
Художникът Климент Атанасов е починал, съобщи семейството на твореца във
Коментари Харесай

Отиде си бургаският художник и реставратор Климент Атанасов

Х удожникът Климент Атанасов е умрял, заяви фамилията на създателя във Facebook. " Той съумя да запечата неповторимата хубост и чудатости на живота и света към нас и да я трансформира в изкуство. Неговите произведения ще не престават да ни зареждат със мощ и хубост ", написаха роднините му.

" Оставяш следа и цвят ", написа във връзка кончината му кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Климент Атанасов е роден в Бургас през 1957 година. Завършва Национална художествена академия в София в компетентност " Консервация и реституция ". През 90-те години основава в родния си град изложба " „Картотека и архив" (служба в ПГУ) ". През годините прави и взе участие в редица независими изложения в страната и чужбина.

От средата на 80-те години до 2015 година прави реставраторска и консервационна активност освен в България, само че и зад граница. Негова заслуга е опазването на редица икони на предпазване в Художествената изложба „ Петко Задгорски “ в Бургас, фрески в катедралния монумент " Св. св. Кирил и Методий " в морския град, църквата " Св. Тодор Тирон " в Стара Загора и други. 

Поклонението ще се състои на 2 август в църквата „ Св. Богородица “ в Бургас, допълват от пресцентъра на администрацията в морския град.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР