Художник нарисува звездите на песимизма, оптимизма и реализмаПетолъчката е основен

...
Художник нарисува звездите на песимизма, оптимизма и реализмаПетолъчката е основен
Коментари Харесай

Художник нарисува звездите на песимизма, оптимизма и реализма

Художник нарисува звездите на скептицизма, оптимизма и реализма
Петолъчката е главен детайл в изложбата на 34-годишния художник Деян Янев, който нарисува звездите на скептицизма, оптимизма и реализма. Картините са изложени в галерийното пространство на Триъгълната кула и могат да бъдат видени до 14 декември, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Всеки носи в себе си една звезда, която го направлява и му демонстрира пътя, по който изобщо съществува един човек, а това са песимистът, оптимистът и реалистът. Всеки има една и съща звезда, която се трансформира, както се трансформират и нашите усеща. Тази звезда се завъртва. Звездата е знак на нещо голямо, нещо велико, знак на супер силата “, изясни Янев.

Той изясни, че първо е нарисувал звездата на песимиста, която е наклонена надолу. Върху нея е изобразил куче, което се храни с песимистични мисли.

„ Аз работя с асоциации и мисля, че тези три положения са трите звезди в нас. Отне ми към 1 година да обрисувам картините. Като за първи път демонстрирам и работните скици и пътя на плана “, съобщи художникът.

В центъра на звездата на реалиста е подложен рицар, който е застанал по следата на стълбище.

„ Реалистът знае, че има нагоре и надолу. Той знае 2 и 200. Реалистът служащ знае, че в случай че не работи няма да яде. Това са неща взети от нашия манталитет. Той е балансьорът сред нощта и деня, той търси реализацията и се пробва да си откри шанса и реалистът знае, че би трябвало да го откри “, разкодира посланието на втората си звезда.

Янев изясни, че това е 19-ата му галерия и обект на интереса му е визуализирането на психическите положения на индивида.

„ Миналата галерия се споделяше „ Общество “, което представляваше 20 разнообразни специалности. Всяка една я бях поставил в шкафче. Всеки човек си има едно персонално шкафче, където си поставя персоналните неща. Това представляваше едно общо архивно помещение с всичките персонални неща на всяка една специалност “, изясни художникът.

В края на диалога, Янев сподели, че след приключването на изложбата Super stars, картините могат да бъдат купени от познавач на това изкуство.

----------------

Деян Янев е художник, приключил компетентност "Живопис" в Националната художествена академия в София. Специализира във Виенската художествена академия за изящни изкуства. Резидент е в Сите Дез Арт, Париж (Франция). До момента има 18 независими изложения в България, Германия и Франция, както и редица участия в групови изложения и интернационалните планове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР