Художествената галерия в Русе започва новия изложбен сезон на 2023

...
Художествената галерия в Русе започва новия изложбен сезон на 2023
Коментари Харесай

Русенската галерия започва годината с две международни изложби

Художествената изложба в Русе стартира новия изложбен сезон на 2023 година с представянето на две експозиции - Шестото издание на Международното биенале " Данубиан " и независимата галерия на Йоана Енеску Труйка. И двете експозиции са курирани от Дан Тудор Труйка от Румъния. 
Биеналето " Данубиан " е план, който се ражда като належащо, по-сложно и по-селективно продължение на сходни събития от предходни години, проведени под егидата на TRUICART Events Brand в Румъния и чужбина. В изложбата са включени произведения на 20 професионални модерни художници от Румъния, България, Испания и Гърция. Независимо от метода, общопризнат от артистите, определени по време на това събитие, то показва още един път, оттатък границите, актуалността и точността на едно модерно образно обръщение, обвързвано с най-новите европейски трендове.
Самостоятелната живописна галерия на Йоана Труйка е озаглавена " Гущер ". Тя показва част от творчеството на авторката през последните години. Включени са фигуративни изображения на цивилизации и хора, които авторката познава или единствено е зърнала в многочислените и прелестни пътешествия по духовните меридиани. Гущерите заемат особено място в творчеството на художничката заради множеството производни фамилии гущери, разнообразната гама от цветове и форми.
Изложбите ще бъдат отворени за гости до 31 януари.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР