Художествена галерия Христо Цокев представя графичната творба на Валентин Стефанов

...
Художествена галерия Христо Цокев представя графичната творба на Валентин Стефанов
Коментари Харесай

Творба на Валентин Стефанов е акцент на месец февруари в ХГ Христо Цокев в Габрово

Художествена изложба „ Христо Цокев ” показва графичната творба на Валентин Стефанов „ Откритие III ” като акцент за месец февруари.

Богатата графична сбирка на музея предлага представителна извадка от най-активните и водещи имена в българското графично изкуство. Фокусът на рубриката да показва творби, които рядко вземат участие в експозиционните концепции дава опция от една страна за по-задълбоченото изследване на галерийния фонд, а от друга да приведе във вниманието на публиката малко познати създатели.

Творбата „ Откритие III ” изпълнена в авторова техника е нереална, основана през 1988 година и изцяло носеща характера на съответното десетилетие. Развиването на качествено нови тематики и подходи в българското изкуство в края на 80-те години важи с цялостна мощ и за графиката.

Модерният и самоуверен метод при построяването на „ Откритие III ”, динамичната линия в горната част, съпоставена със статиката в долната не носят еклектика, а оформят хармонична комбинация. Творбата влияе и посредством отлично овладяна технология, акуратен отпечатък и фини акценти. Постигната е висока естетическа проба и модерно звучене. От наситено черно до контраста с чисто бяло и множеството степени на сивото, основават комплицираната и богата конструкция на творбата.

Всички фенове на графиката могат да се срещнат с „ Откритие III ” на Валентин Стефанов до края на месец февруарив ХГ “Христо Цокев ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР