“Аз мисля, че потокът от мигранти няма да приключи. С

...
“Аз мисля, че потокът от мигранти няма да приключи. С
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Конфликтите в Близкия изток ще засилят миграционния поток

“Аз мисля, че потокът от мигранти няма да завърши. С новите спорове, изключително в Близкия изток, този поток ще бъде засилен през идващите години ”, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова след събитието “Сигурна зона за непридружени деца ” в Центъра за бежанци в Харманли.

“10 години бяха нужни на европейските институции, с цел да създадат европейското законодателство. България публично поддържа Пакта за миграцията, само че и тук стартират нашите проблеми, тъй като единствено в границите на две години би трябвало да достигнем стандарти, които нямаме.Независимо от многото старания на разнообразни равнища в България, за жалост се резервираха текстовете, в които главната тежест за миграционните талази и потоци ще поемат страните на външните граници на Европейски Съюз, каквато е и страната ни ”, разяснява Йотова.

Друг прочит на обстановката направи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който изясни по-рано пред публицисти, че се резервира ниската наклонност на миграционен поток към България.

“От началото на тази година досега нелегално пробвали се да преминат българо-турската границата са към 12 000 души от трети страни. За същия интервал на предходната година са 42 000 души. Положението е извънредно умерено. Центровете, които са на Министерството на вътрешните работи са със напълнен потенциал не повече от 25% ”, сподели Стоянов преди откриването на събитието.

„ Сигурна зона за непридружени деца ” в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР