Хуберт Хуркач бе в серия от шест поредни победи, но

...
Хуберт Хуркач бе в серия от шест поредни победи, но
Коментари Харесай

15-ата победа през 2023 е факт: Джокович се справи и с Хуркач


Хуберт Хуркач бе в серия от шест следващи победи, само че тя бе спряна, с цел да продължи друга победна серия – тази от към този момент 15 поредни триумфа през 2023-а на Новак Джокович.

Сърбинът продължи да господства над противниците си и след 6-3, 7-5 си обезпечи място на полуфиналите на АТР 500 шампионата в Дубай. Така началото на 2023-а се трансформира еднолично в четвъртия най-хубав старт на сезон в кариерата на 22-кратния първенец от Големия шлем след 2011 (41-0), 2020 (26-0) и 2013 (17-0).

Това ни приближава още повече до суперсблъсък на полуфинал сред Джокович и Даниил Медведев. За задачата руснакът ще би трябвало да преодолее Борна Чорич.

На централния корт в Дубай намиращият се във форма Хуркач употребява всички вероятни оръжия в арсенала си, с цел да извади 35-годишния си противник от удобната му зона. Без триумф. Джокович доминираше на сервис като в целия мач не даде нито една опция за пробив на противника си. На собствен ред поставеният под №1 осъществя две от осемте си благоприятни условия и в нито един миг не сложи под подозрение превъзходството си на корта.

Двубоят завърши за час и 21 минути, а след него сърбинът към този момент има 5 победи от 5 мача посред им. Той е на две победи от шестата си купа в Дубай.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР