Хубаво е Европа да продължи да разширява ролята на еврото,

...
Хубаво е Европа да продължи да разширява ролята на еврото,
Коментари Харесай

Джефри Сакс: „Богатите не спират да трупат богатствата си

„ Хубаво е Европа да продължи да уголемява ролята на еврото, само че би трябвало да знаете, че да имате обща валута по никакъв начин не е лесна задача ”, сподели още той

Списание „ Тайм “ подрежда два пъти проф. Джефри Сакс измежду 100-те най-влиятелни международни водачи, „ Ню Йорк Таймс ” го дефинира като „ най-важния икономист в света “, а съгласно „ Икономист ” той е измежду тримата най-влиятелни живи икономисти. Проф. Сакс е един от най-младите стопански професори в историята на Харвард, притежател е на 38 почетни звания, някогашен консултант на генералните секретари на Организация на обединените нации Кофи Анан, Бан Ки Мун и Антонио Гутериш, както и на българския президент Петър Стоянов. Животът му е отдаден на битката с бедността, споделя Нова тв.



„ Богатите не стопират да натрупат благосъстоянията си. Три милиардера желаят да вървят в Космоса. Най-добре да отидат, само че и да останат, като преди този момент оставят парите си тук. Това би било добра концепция ”, споделя той.

Проф. Сакс обикаля Африка с Анджелина Джоли в търсене на решение за бедността там. Приятел е с Боно от U2. В предговора на една от книгите му Боно написа: „ Един ден подписът на Сакс ще коства повече от моя “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР