Хубаво е да се вдигат пенсиите и минималната заплата. Но

...
Хубаво е да се вдигат пенсиите и минималната заплата. Но
Коментари Харесай

Дикме: Продоволствена криза в България няма да има. Олиото няма да е по-скъпо от 4 лева

Хубаво е да се подвигат пенсиите и минималната заплата. Но какъв ще е резултата? - ще се надуе инфлацията. Аз бих предложил на ръководещите с парите, които са свободни, да подтикват стопанската система, бизнеса, да имаме стопански напредък и претовареност.

Това разяснява пред бТВ Мехмед Дикме.

Но давайки пари от бюджета няма да се понижи инфлацията. Ние вода газим, жадни вървим. Еврофондовете не се употребяват рационално, а ги има. Ние разпределяме пари от бюджета, които идват от хората. ДДС-то не  е нещо, което дава страната, дават го хората. Европейски пари сега стоят и не се харчат от тази страна, уточни той.

И като образец уточни земеделското министрество.

Ако съм министър на земеделието ще уволня множеството хора, които са сега там. Хората още преди година си подадоха плановете, а още не е подписан нито един контракт. А пари има и стоят по фонд Земеделие, уточни той.

Ако служителите не могат и не знаят, да се разпореди задачата на външни компании, само че парите да проработят. Защото те са дирекна инвестиция в нашия бизнес. Ако те се влагат, хората ще работят, ще има налози за заплащане, а оттова ще се понижи инфлацията, уточни Дикме. 

Проблем с продоволствията няма да има. Казах го още преди три месеца. Ако войната продължи, ще има международна продоволствена рецесия. България не е застрашена, тъй като тя не е консуматор на артикули, които се създават в Русия и Украйна. Ние сме експортьор на такива артикули, а българските земеделци единствено ще завоюват от такава рецесия, тъй като цената на зърното се подвига. Така че хората няма какво да се тормозят. Хляб ще има. Да, малко по-скъп ще е. Олиото също ще е на цена 3-3,50 лв., само че не повече от 4 лв.. Т.е. българинът не би трябвало има терзания, увери Дикме. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР