Хубаво е, че три години, след като внесох експертни предложения,

...
Хубаво е, че три години, след като внесох експертни предложения,
Коментари Харесай

Гешев с коментар за последните промени в НК, засягащи престъпленията по транспорта

Хубаво е, че три години, откакто внесох експертни оферти, депутатите узряха за това, че би трябвало да се спре войната по пътищата.

Това написа на персоналната си страница във Facebook някогашният основен прокурор и водач на придвижването " Справедливост за България ". Ето какво още показа той:

След многократни апели от страна на прокуратурата и гражданското общество народните представители да си свършат работата. Просто да одобряват съответно законодателство, апропо съществуващо в други страни от Европейски Съюз, което да спре гибелта по пътищата на България. Показател, по който сме водещи в черната статистика на Европа.

Промените в Наказателния кодекс по отношение на закононарушенията по превоза, признати неотдавна, са следващата законотворческа нелепост на този парламент. Експертните оферти на прокуратурата предвиждаха по-строги санкции при причиняване на гибел на пътя от пияни и дрогирани или каращи без брошура водачи. Тези закононарушения влизаха в графата „ умишлени ”. Именно при тях съдът щеше да отнеме автомобила. Парламентът обаче одобри пияни и дрогирани без брошура да не престават да убиват „ по несъобразителност ”. Наказанията остават дребни, а колите послужили за осъществяване на закононарушенията няма да се лишават. 

Така стигаме до парадокса – съдът да лишава автомобила на пияни и дрогирани, които са спрени на пътя за рутинна инспекция, само че не и на тези, предизвикали гибел. Абсолютна недомислица. Прокуратурата даде на Народно събрание подготвени промени, в които акцентът падаше върху увеличени санкции за убийците на пътя, за шофиращите редовно в нетрезво положение или след приложимост на опиати водачи. А какво направиха националните избраници? Отново демонстрираха непросветеност, симулираха активност и улесниха рушвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР