Хубава работа, ама… българска. Колкото и да е добро едно

...
Хубава работа, ама… българска. Колкото и да е добро едно
Коментари Харесай

Кой е умникът, стреснал хиляди българи?

Хубава работа, ама… българска. Колкото и да е положително едно желание, когато не е съобразено с никакви правила, е просто неуместно и рисково. Точно това се случи преди час, когато известие за паника стресна хиляди българи.
Прочетете още
Полицията си изми ръцете, съобщавайки, че въпросното стряскащо известие „ Внимание, заплаха! ”, съпроводено с пронизителна тревога, траеща 30 секунди, не е координирано с Министерство на вътрешните работи. Според тях го бил пуснал един от операторите – като имаме поради, че в   се обадиха клиенти на Виваком, разумно е да си помислим, че тъкмо този мобилен оператор го е пуснал. Така ли е? И в случай че е по този начин, ще си понесе ли отговорност той?

В публично известие от телекома обявиха, че не са били предизвестени за това и приканиха управляващите да вземат нужните ограничения, с цел да не всяват ужас в популацията.

В последвало известие от Министерство на вътрешните работи внезапно откриха, че не мобилният оператор е пуснал известието, а ангажираният с въвеждането на системата BG Alert реализатор. Кой е той?

А управляващите побързаха да ни успокоят и да ни призоват да не изпадаме в суматоха - не ставало дума за същинска незабавна обстановка, това било система, която се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и министерството на електронното ръководство. И било тест на теста. И било техническа неточност – не трябвало да се изпраща до всички клиенти.

Въобще… неточност до неточност, довела до паникьосване на хиляди. Иначе от Виваком също ни „ успокоиха ”: Ще продължим да работим с институциите за внедряване на нужната система по известяван, като ще настояваме за по-добри процедури за обявяване “.

Дано!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР