Huawei току-що достигна качествено нов етап в историята си, като

...
Huawei току-що достигна качествено нов етап в историята си, като
Коментари Харесай

Рокада на върха: Huawei изпревари Apple по смартфон продажби за пръв път

Huawei преди малко доближи качествено нов стадий в историята си, като задмина Apple , с цел да стане вторият по величина продавач на смарт телефони в света.Китайският производител на смарт телефони продаде към 54 милиона телефона през последното тримесечие, което е повече от 40% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно изследователските компании IDC, Canalys и IHS Markit.
Това беше задоволително, освен с цел да победи Apple, само че и да понижи разликата с пазарния водач Samsung . Samsung продаде повече от 70 милиона телефона през последното тримесечие, което е спад от към 10% по отношение на същия интервал на предходната година.

„Непрекъснатият напредък на Huawei е впечатляващ, както и способността да се намества на пазари, където до неотдавна марката е значително неизвестна“, съобщи анализаторът на IDC Райън Рейт в изказване.

Huawei се изкачи на второ място, макар че е съвсем заключена от най-голямата стопанска система в света.

Китайският производител на смарт телефони и телекомуникационни машини се бори на вятъра да пробие в Съединени американски щати, основно заради формалните опасения , че технологията му може да бъде употребена от китайското държавно управление за събиране на разследваща информация.

Huawei неведнъж отхвърли , че нейните артикули съставляват опасности за сигурността.

По-рано тази година компанията не съумя да си обезпечи първото си партньорство с водещ американски оператор, откакто диалозите с AT&T се провалиха в последната минута. Подкрепата на безжичен оператор е от основно значение за навлизането в Съединени американски щати.

„Независимо от това, че не съумя да реализира партньорство с американските оператор… компанията бързо се възвърне, отстъпи от желанието си за доходност и вместо това се концентрира в търсене на растеж на размера в ниския ценови сегмент“, разяснява Мо Йя, анализатор в Canalys.

Продажбите на милиони евтини телефони сработиха добре за Huawei в Азиатско-тихоокеанския район, където продажбите ѝ са над два пъти повече в съпоставяне със същото тримесечие предходната година, съгласно IHS Markit. Също по този начин компанията имаше мощен напредък в Европа, Близкия изток и Африка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР