Huawei има два нови телефона, които идват на европейския и

...
Huawei има два нови телефона, които идват на европейския и
Коментари Харесай

Как да пуснем на новите Huawei смартфони Google приложенията

Huawei има два нови телефона, които идват на европейския и азиатския пазар напълно скоро – сгъваемия Mate XS и пролетната флагманска серия P40, въпреки че казусът с лицензите на Гугъл към момента не са решени, поради комерсиалната война написа сп. Forbes.

Нито един от тях няма да се доставя с нормалните приложения на Гугъл, до които потребителите имат достъп, когато купуват устройство с Android. Няма да има YouTube да вземем за пример или Гугъл Play Store. И даже да се конфигурират ръчно, тези приложения няма да се започват заради продължаващата възбрана поради комерсиалната война, налагана от държавното управление на Съединени американски щати, която попречва Huawei да получи достъп до пакета от услуги на Гугъл, прочут като Гугъл Mobile Services (GMS).

Когато предходната година новината за това ограничаване се популяризира, звучеше като сигурна смъртна присъда за телефоните на Huawei отвън Китай. Но неотдавна създател на сп. Форбс, Бен Син закупува Huawei Mate XS в Хонконг и се оказвам че потреблението му без GMS е в действителност изненадващо прелестно – даже за някой, чийто цялостен цифров живот е бил обвързван с Гугъл. Използвайки личния магазин за приложения на Huawei и помощ от трети приложения, той съумява да накара своя Mate XS да работи общо взето като „ обикновено “ Android устройство.

За благополучие на Huawei, GMS не включва всички приложения на Гугъл

Първо, дано обърнем внимание към съществена неверна визия. Забраната, сложена от Съединени американски щати, не значи, че телефоните на Huawei не могат да започват никакви американски приложения. Фейсбук, Twitter, Instagram и доста други към момента работят добре на последните телефони на Huawei. И предишния ноември, Microsoft получи позволение от държавното управление на Съединени американски щати да продължи лицензирането на програмен продукт (Windows) за преносимите компютри на Huawei. Гугъл е кандидатствал за същото позволение. Така че не е правилно изказванието по какъв начин „ Huawei не може да употребява американски програмен продукт. “

Забраната обгръща единствено главните мобилни услуги на Гугъл, набор от приложения със специфични API (интерфейс на приложната програма). Това включва гореспоменатите Гугъл Play и YouTube, както и облачните услуги на Гугъл като Drive и Documents. Приложенията на Гугъл, които не са част от ядрото на GMS, като Гугъл Maps и Гугъл Chrome, към момента работят съвършено на устройства на Huawei.

 Как да пуснем на новите Huawei смарт телефони Гугъл приложенията Ядрото на Гугъл Mobile Mobile включва най-вече облачни и синхронизиращи услуги, основани за бизнес предприятия. (GOOGLE)

Затова предизвикването за инцидентните консуматори, които купуват телефон на Huawei, е да знаят къде да отидат, с цел да конфигурират приложения, защото магазинът за приложения по дифолт на Android (Google Play Store) не е разполагаем.

Нейтив решения на Huawei

Оттук идва и личният магазин за приложения на Huawei, наименуван AppGallery. AppGallery съществува от години, като най-много обслужваше локалния китайски пазар на Huawei. Откакто бе оповестена възбраната за предоставяне на лицензи от държавното управление на Съединени американски щати предишния май, Huawei разбра, че в този момент AppGallery ще би трябвало да обслужва интернационалната публика.

За тази цел Huawei незабавно стартира да налива пари и запаси за разгръщане на екосистемата, като разгласи самодейност за 1 милиард $ за поощряване на производителите на приложения на Запад да оказват помощ за образуването на екосистемата на Huawei.

 Как да пуснем на новите Huawei смарт телефони Гугъл приложенията AppGallery на Huawei, показващ лист с най-хубавите приложения, налични на Huawei Mate XS.

Не е изненадващо, че множеството огромни компании в Хонг Конг към този момент са на борда на AppGallery. „ Мога да намеря приложения за разнообразни комунални услуги и новинарски медии в Хонконг непосредствено в магазина “, написа Бен.

Приложенията, които са известни на Запад, към момента не са в цялостна наличност. Засега съществени приложения като Фейсбук и Instagram към момента не са налични в магазина за приложения на Huawei. Но други приложения като Office Suite на Microsoft, WhatsApp, Snapchat и Amazon към този момент са налични. Шефът на Huawei, виновен за потребителите, Ричард Ю съобщи пред кореспонденти, че чака Фейсбук, Instagram и още приложения от Запада да проправят своя път към AppGallery в последна сметка. Целта е потребителите на Huawei да не им липсва нищо от Гугъл Play Store.

Но до момента в който това не се случи, Huawei желае да употребявате друго нейтив решение за смарт телефоните, с цел да получите приложения на устройствата им: приложението „ Phone Clone “, което трансферира файлове като приложения, контакти и фотоси от различен телефон към ново устройство на Huawei.

Използването му е много елементарно – приложението би трябвало да бъде конфигурирано и отворено и на двата телефона и по-късно, едно натискане на бутон стартира прекачване на данни.

 Как да пуснем на новите Huawei смарт телефони Гугъл приложенията Прехвърляне на приложения и други файлове от Samsung Galaxy Fold в Huawei Mate XS благодарение на приложението Phone Clone на Huawei.

Бен употребява този способ за прекачване на Фейсбук и Instagram, както и дузина други приложения, от неговия Samsung Galaxy Fold към Mate XS. Процесът лишава към 10 минути.

Но какво ще стане, в случай че нямате различен телефон, който да е в близост, с цел да трансферирате приложения? Или какво, в случай че мечтаното от вас приложение не е на другия ви телефон?

Опции на Huawei за Гугъл с трети приложения

За това той се обръща към услуги на трети страни като приложението APKPure и уеб страницата на APKMirror. И двата уеб страницата са относително надеждни и се употребяват от мнозина в общността на програмисти за Android.

 Как да пуснем на новите Huawei смарт телефони Гугъл приложенията С APKPure съумяваме елементарно да намерим и изтеглим основни приложения като Гугъл Maps

С помощта на магазина за приложения на APKPure Бен съумява непосредствено да изтегли Гугъл Maps и Spotify на Huawei Mate XS. Тогава се обръща и към APKMirror и изтегля игри като Hero Hunter.

Целта на Huawei, несъмнено, е да построи своята AppGallery до степен, че потребителите няма да имат потребност да се обръщат към уеб сайтове на трети страни.

Как върви всичко?

След към 15 минути прекосяване през голям брой канали – AppGallery на Huawei, телефонен клон на Huawei и услуги на трети страни APKPure и APKMirror – Бен съумява да настрои своя Mate XS с съвсем всички нормални приложения, които използваме като консуматори на Android смарт телефон.

Както споменахме, Гугъл Maps, Гугъл Chrome и клавиатурата на Гугъл към момента не попадат отвън GMS, тъй че работят добре. В Гугъл Maps може да се реализира достъп до Гугъл Street View и да използваме навигация завой след завой, както нормално. Гугъл Chrome разрешава да влизаме и да запазим историята на търсенията си и нашите уеб сайтове любимци (Bookmarks).

 Как да пуснем на новите Huawei смарт телефони Гугъл приложенията Фейсбук, Instagram, Spotify, Гугъл Maps, Twitter, всички работят добре

И въпреки приложението Gmail да не работи 100% безпроблемно, личното имейл приложение на Huawei – или други пощенски клиенти на трети страни – поддържа Gmail без проблеми. Получават се имейли както обикновено.

YouTube, макар че приложението няма да се започва, в действителност към момента мога да осъществя достъп до услугата, като вляза в уеб страницата на YouTube в уеб браузър. И макар че опитът не е толкоз подсъзнателен, колкото гледането в приложение, към момента мога да виждам и разясня всеки видеоклип. Същото това решение работи и за достъп до Гугъл Документи и Гугъл Диск.

Най-голямата вяра несъмнено остава въпросът за възбрана на търговията да бъде решен, с цел да могат телефоните на Huawei да работят изцяло с GMS (няма пояснение за какво държавното управление на Съединени американски щати разрешава на Microsoft, само че не и на Гугъл, да продължи да лицензира софтуера си на Huawei). Но в случай че не се случи, в случай че телефоните на Huawei би трябвало да работят без GMS, ударът на телефоните на Huawei не е толкоз тежък, колкото си мислеха в началото анализаторите.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР