Хроничният стрес е сред най-често срещаните индикатори, че трябва да

...
Хроничният стрес е сред най-често срещаните индикатори, че трябва да
Коментари Харесай

Три ясни признака, че имате нужда от промяна в живота си

Хроничният стрес е измежду най-често срещаните знаци, че би трябвало да предприемете деяние.

В началото на новата година малко са хората, които да пропуснат да създадат заричане към себе си, че ще извърнат нова страница през идните месеци и най-накрая ще преобърнат живота си. Още по-малко са хората, които действително съумяват да реализират задачата, която са си сложили.

Но какво подсказва, че в действителност би трябвало да въведем фрапантни промени в живота си и по какъв начин да разпознаем знаците, които мозъкът ни изпраща, че не вървим по пътя, който е предназначен за нас?

 Три ясни признака, че имате потребност от смяна в живота си

Психолозите открояват трите ясни признака, които посочват, че би трябвало да предприемем животопроменящи стъпки:

  1. Хроничен стрес – когато даже естествените ви задания за деня ви натоварват физически и душевен, това е явен знак, че тялото и мозъкът ви ви изпращат сигнали, че имате потребност от смяна.
  2. Разочарование от обкръжението ви – всички и всичко ви разочарова даже и в щастливите моменти. Поставяте под въпроси връзките си с хората към вас.
  3. Чувствате се като че ли животът е лишен от наслада и чудеса – дните ви са станали депресиращо предвидими и се чувствате закотвени в безконечен кръг от идентични събития.

Често такива страсти настъпват след травматични прекарвания като гибелта на непосредствен, здравословни проблеми или след дълго време на компликации. В такива моменти, с цел да предприемете новата стъпка, психолозите поучават да извършите едно просто упражнение.

Представете си, че сте вие в бъдеще и си казвате “Много се веселя, че преди 10 години, направих това ”. Ако смятате, че един ден откровено ще можете да признаете пред себе си, че решението, което сте взели в този момент, е съумяло да усъвършенства живота ви, значи сте на път да извършите верния избор.

Промяната постоянно е страшна, само че изберете тази, за която ще си благодарите след време.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР