Христофор Колумб, за когото всички знаем, че е открил Америка,

...
Христофор Колумб, за когото всички знаем, че е открил Америка,
Коментари Харесай

Бил ли е Христофор Колумб испански пират от келтско-еврейски произход?

Христофор Колумб, за който всички знаем, че е разкрил Америка, може да е бил напълно друг човек от този, за който го считаме.

Колумб несъмнено е бил завладяваща персона и колкото повече учим живота му, толкоз по-невероятен стартира да ни наподобява.

Човекът, който отплавал през 1492 година за Новия свят бил мистик, авантюрист, химеричен мечтател и човек с огромна храброст и визия.

Дали Колумб е бил келтско-еврейски сътрудник на тамплиерите обаче? Бил ли е корсар, преди да работи за испанската корона?

Christopher Columbus didn’t discover America:
Columbus explored the Central and South American coasts but he never reached North America Native Americans. It is believed Leif Eriksson, a Viking made to North America Nearly 500 years before the birth of Christopher Columbus.
— Aya Zamo (@Aya_Kleo)
Дали е приел самоличността на италиански търговец на вълна, с цел да скрие същинската си идентичност? Дали е бил червенокос еврейски морски капитан, който е бил в Исландия? Дали някои от португалския му екипаж са прекосили Атлантическия океан преди този момент?

Това са въпроси, които се пораждат при нахлуване в дълбочина в разбора за живота му.

Възможно ли е Колумб чудесно да е знаел, че ще доближи до Новия свят, като прекоси Атлантическия океан, вместо да договаря за нов маршрут до Китай, каквато е била примамливата цел, която е дал на испанското кралско семейство за пътуването си?

Погрешната идентичност на Христофор Колумб
 ф
Въпреки известната визия за личността на Колумб, има доста доказателства, че той в действителност не е бил италианец, а испанец, който е приел самоличността на млад италиански търговец на вълна. Смята се, че той в миналото го е срещнал, а по-късно търговецът е умрял в морето, което довело до опцията за изземане на личността му.

По стичане на събитията младият италиански търговец на вълна от Генуа е носил същото име като него (поне в превод).

По някои данни Кристобал Колон, прочут като Колумб, е бил испански евреин, живял по времето, когато тази религиозна група е била преследвана. По тази причина той взема решение да скрие самоличността си.

Освен това той е имал няколко карти, които са показвали крайбрежията и островите на Северна и Южна Америка.

Дали това е истина обаче остава тайнственост и до през днешния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР