Христо Стоичков за пореден път бе поставен на върха на

...
Христо Стоичков за пореден път бе поставен на върха на
Коментари Харесай

Тези корави, корави българи: Стоичков и Туньо сред най-свирепите в Европа

Христо Стоичков за следващ път бе подложен на върха на ранглиста, въпреки и в тази ситуация недотам влиятелна от чисто футболна позиция. Легендарната осмица на България и Барселона се оказа №1 в подреждането на Daily Mail за най-коравите играчи, подвизавали се по европейските терени.

“Казвах за него, че е откърмен с неприятно мляко”, беше споделил преди време по негов адрес починалия Йохан Кройф, който притегли Стоичков от ЦСКА в Барселона. Английското издание добавя още, че Христо е бил толкоз заплашителен, че е можел да уплаши гледащите го по малкия екран единствено с взор.
 Великият Христо Стоичков @@@

“Невероятен гений, смесен с всесилен темперамент и тялото на питбул, който не се опасява да се изправи против всеки, изпречил се нсреща му. Още при започване на кариерата си в Барселона отнесе наказване за настъпване на арбитър, а преди този момент бе изритан доживот от футбола в България след пердах, само че в следствие глобата бе отменена”, напомнят още англичаните.

Българското наличие в класацията обаче не се изчерпва единствено с Модерния ляв. Напусналият без време този свят Трифон Иванов също попадна в двадесетте определени от изданието - Туньо е №14 в подреждането.
 Роберто Баджо на 50 години @@@

“С дългата си, рошава коса и неподдържаната си брада, този българин приличаше повече на вълк, в сравнение с човек, а студения му взор преследваше в сънищата децата, които са гледали Мондиал 1994, когато България стигна до полуфинал”, са встъпителните думи по адрес на Иванов. “Спокойно, те ще бъдат уплашени до гибел от кръвождания ми тип. Руди Фьолер ще падне на земята, когато усети дъха ми”, цитират от Daily Mail Трифон, който умря през 2016 година.
 Грандиозна гала по случай шоуто @@@

“Макар постоянно шпагатите му да изглеждаха безотговорни, Иванов и до през днешния ден хората си спомнят за него с любов. Далечните му шутове и опитите му от пряк-свободни удари бяха окуражващи, а визията му - незабравима. След кариера в Бългаария, Испания, Австрия и Швейцария, той умря от сърдечен удар на едвам 50 през 2016 година”, приключват описанието на Иванов.

Ето и цялата ранглиста:

1. Христо Стоичков
2. Андони Гойкоечея
3. Дженаро Гатузо
4. Патрик Виейра
5. Златан Ибрахимович
6. Марко Матераци
7. Клаудио Джентиле
8. Марко Тардели
9. Паоло Монтеро
10. Найджъл де Йонг
11. Ерик Кантона
12. Томаш Репка
13. Мигел Анхел Надал
14. Трифон Иванов
15. Пабло Алфаро
16. Сирил Роол
17. Ромео Бенети
18. Паскуале Бруно
19. Пепе
20. Мигели
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР