Христо Стоичков подари на българските зрители интервюто си с мениджъра

...
Христо Стоичков подари на българските зрители интервюто си с мениджъра
Коментари Харесай

Гуардиола пред Стоичков: Една много важна личност от Абу Даби промени Манчестър

Христо Стоичков подари на българските фенове изявлението си с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посредством предаването " Код Спорт " по RING. Един специфичен диалог сред две митове, някогашни съотборници и огромни другари.

- Пеп, помниш, когато дружно с теб играехме в Барса и идвахме тук в Манчестър да играем, всичко беше в алено. Сега градът към този момент не е червен, към този момент е наследник. Гордееш ли се с твоята работа и с уважението от страна на почитателите?

- Вярно е, че Юнайтед е доминирал в този град постоянно, изключително през 90-те години и незабавно след 2000 година Но тогава пристигна една доста значима персона тук. Той е от Абу Даби и се споделя Шейх Мансур. Когато той купи клуба и реши да му придаде висока спортна стойност, да му придаде тежест и траектория, от този момент тимът непрестанно израства. Така първо се изравнихме с Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал. От 10-11 години тимът ни върви крачка по крачка напред и аз съм част от това. Аз съм част, само че не главната, дано да сме наясно. Те са главната част, от момента, в който взеха решение да влагат в клуба, да оправят базата на клуба, да купуват мощни играчи, с цел да можем да печелим мачовете. Не е някаква загадка, че колкото по-добри футболисти притежаваш в състава си, толкоз по-силно ще се представяш. С Роберто Манчини, с Пелегрини се опитахме да се възползваме от това и ето ни в този момент на това високо равнище. С всяка минала година отиваме все по-нагоре и нагоре. А това състезание, британското, в действителност е ужасно.
 Манчестър Сити победи Саутхемптън с 4:0 във Висшата лига
Има ли кой да спре Халанд? Головата машина вкара за 15 път този сезон при безапелационна победа на Ман Сити

Категоричен триумф на " жителите "

- Наближава международното състезание в Катар. Ти няма да участваш там, по тази причина пък имаш доста национали в твоя тим Манчестър Сити, както англичани, по този начин и чужденци, които са национали. Португалци, испанци, французи... Как виждаш това състезание в Катар? Има ли някой тим, който занапред ти е привлякъл вниманието?

- Ще виждам международното с моите другари. Как го виждам? Ще бъде особено състезание, тъй като е през зимата. Един Мондиал постоянно е фантастично събитие. Ти си играл на международно и знаеш, че чувството е необикновено. Ще забележим по какъв начин ще се усещат тимовете, ще забележим по какъв начин ще се усещат играчите. Но любимците постоянно са ясни - два -три тима от Южна Америка и два-три тима от Европа. Ще има и някоя и друга изненада.

- Испания в този момент разполага с млад и надарен народен тим. Ние с теб доста добре знаем по какъв начин работи Луис Енрике, по какъв начин се бори, по какъв начин пази играчите си. Испания направи мощно европейско и Лига на нациите. Може ли, съгласно теб, да реализира огромната цел на международното?

- Испания през последните към този момент много години постоянно е измежду топ-отборите, постоянно е на върха. И при Висенте дел Боске, и при Лопетеги. Да, имало е и не толкоз сполучливи моменти. Но още от времето, когато с Луис Арагонес отпред Испания стана европейски първенец, това е един топ-отбор. Луис Арагонес - превъзходен като човек и приказен като треньор. Испания от този момент имаше доста единни и солидарни тимове. И в същото време с това доста приятни за гледане. Желая на Луис Енрике най-хубавото, тъй като той го заслужава. Желая му доста мощно международно състезание. Дали ще го спечелим? Не знам, една дузпа, един момент могат да повлияят. Никой не може да предскаже с акуратност. Но това, в което съм уверен, е че Испания ще направи доста положително международно състезание.

- Бих желал да те попитам за един футболист, който е дал доста за Барса. Аз го обичам и ти го обичаш. Говоря за Лео Меси. Ти си го упражнявал, би ли могъл да ни разкажеш нещо, което хората не знаят за него?

- Меси би трябвало да се гледа по какъв начин играе футбол. През последните 18-20 години му се любуват всички. Ставаше все по-добър и по-добър. За Меси като че ли сме си забранили да приказваме. Просто се наслаждавахме на това, което прави на терена. За Барселона е направил прекалено много, всички го знаем. Надявам се да приключи кариерата си по най-хубавия метод. А за какво напусна Барса - по доста аргументи. Но преди този момент беше заобиколен също по този начин от невероятни играчи в Барса. А той беше черешката на тортата. Сега той е в Париж и му поисквам да се любува по най-хубавия метод.

- Пеп, ти извади преди време като състезател подобен занаятчия като Шави. Сега той е треньор на Барса. Какво можем да чакаме от него, като имаме поради на каква обич се радва от страна на почитателите?

- Никой не познава по-добре от него модела на игра на Барса. Ще му би трябвало известно време. Първият му сезон отпред беше сложен. Със сигурност този сезон ще бъде много по-добър за него в Барса и ще има единствено да доизбистря и доизработва избрани елементи, да усъвършенства неща, които не са били на равнище през последните години. Убеден съм, че ще успее да върне Барса на мястото, на което клубът заслужава да бъде.
 Шави: Не мислим нито за Интер, нито за
Шави: Не мислим нито за Интер, нито за " Ел Класико "

" Съсредоточени сме на 100% върху Селта "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР