Христо Стоичков не спира да обикаля света и да се

...
Христо Стоичков не спира да обикаля света и да се
Коментари Харесай

Жоао Кансело: Базата ми във футбола я постигнах от двубоите на улицата

Христо Стоичков не стопира да обикаля света и да се среща с най-големите футболни звезди. А специфичните изявленията на Камата за ТВ колоса " Унивижън " доближават до българската аудитория посредством предаването " Код Спорт " по RING.

Кавалерът на " Златната топка " се срещна с една от перлите на Манчестър Сити - Жоао Кансело. За мнозина той е идеалният защитник. В поддръжка на тази теза е фактът, че е избиран в Идеалния тим на Шампионска лига, на Висшата лига и на Серия А. Предлагаме акценти от диалога на Стоичков с Кансело:

" Започнах да играя футбол на 6-годишна възраст на улицата, както множеството деца - споделя Кансело. - Винаги играех с по-големите от мен и постоянно желаех топката. Моят кумир беше Роналдиньо. Тогава започнах още по-страстно да обичам тази велика игра. Базата ми във футбола я реализирах точно от дуелите на улицата. Ако ме питате кой е индивидът, на който най-вече се удивлявам на този свят, това е моята майка.

Баща ми също е бил постоянно отсреща ми, само че с майка ми постоянно съм имал специфична връзка. Знам през какви компликации сме минали дружно. Знам и какви старания е полагала тя, с цел да ми даде път в живота. Тогава ние нямахме пари и тя беше принудена да работи на три места. Сега виждам да се реванширам за нейните старания и за любовта, която тя подхранваше у мен към този популярен спорт. Но за жалост майка ми към този момент не е сред живите. Ако нещо в този момент ми липсва, то е нейното физическо наличие. Затова постоянно когато вкарам гол или печеля трофей, върша сърце пред камерите. И то е за нея. "

Кансело разкрива и какво е да се работи с Пеп Гуардиола, както и кой е най-великият краен защитник за всички времена.

" Начинът ми на игра отразява и моя метод на живот - безапелационен е футболистът на " Cити ". - Аз обичам да се усещам свободен. Треньорът Пеп Гуардиола също способства за това, тъй като се стреми да ни остави да проявим най-хубавите си качества. Отношението му е същото към всички в отбора, освен към мен. Разбира се, футболистите в " Манчестър Сити " са надарени, само че Гуардиола съумява да направи по този начин, че да успеем да извадим на показ най-хубавото от себе си. По мое мнение, тъкмо това прави от него най-хубавия треньор в света. На моята позиция моят детски кумир беше Даниел Алвеш.

Не съм гледал доста играта на Кафу, само че от това, което аз съм следил, на позицията краен защитник, Дани Алвеш е най-хубавият за всички времена. Освен всичко друго, впечатлява и постоянно положителното му въодушевление, с което практикува този спорт. Направо го боготворя като футболист! За мен той е същински образец за подражателство. Не го познавам персонално, само че ми се желае да се срещнем и мисля, че рано или късно и това ще се случи. "
 Гюндоган е новият капитан на Манчестър Сити
Гюндоган е новият капитан на Манчестър Сити

След избор на играчите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР