Христо Стоичков и Дидие Дешан – двама великани във футболния

...
Христо Стоичков и Дидие Дешан – двама великани във футболния
Коментари Харесай

Дешан пред Стоичков: Мбапе, Бензема и Гризман правят разликата, но сами не могат да донесат успеха

Христо Стоичков и Дидие Дешан – двама великани във футболния свят разговаряха намерено за ТВ колоса TUDN, а срещата сред двамата бе излъчена и в предаването „ Код Спорт “ по RING, където Камата има своя графа. Дешан е “магнит за титли ” и визитката му го потвърди. Днес стадионът в родния му Байон се назовава “Дидие Дешан ”. Чест, която приляга на едвам третия във футбола със международна купа и като състезател, и като треньор след Марио Загало и Франц Бекенбауер. Ликува като капитан на „ петлите “ със международна и европейска купа. А по-късно като треньор изведе Франция до златото на Мондиал 2018. Ето част от изявленията на Стоичков със селекционера на „ петлите “.

- Дидие, имаш разполагаем може би най-хубавото атакуващо трио в света – Мбапе, Бензема и Гризман. Как се ръководят толкоз класни футболисти?

- Тези трима играчи не са сами на терена. И те, макар високата си класа, зависят от останалите, от пасовете, които получават. Най-вече от халфовете, да вземем за пример. Хубаво би било тежестта сред тях в един съвършен свят да се разпредели по 33 % в нахлуване. Но това няма по какъв начин да се случи. Затова и в даден случай един изпъква, в различен се откроява неговият сътрудник. Хубавото е, че и тримата имат чувството за колектив. Да, те могат да създадат разликата, само че няма по какъв начин сами да донесат триумфа в даден мач. Не могат без приноса на останалите. Не могат. Не разбирай, че ги карам безусловно да се връщат в нашето наказателно поле, да вършат шпагати да вземем за пример. Но в позиционирането си въпреки всичко би трябвало и те да бъдат от изгода на колектива.

- По всеобщото мнение идващият най-хубав футболист в света ще бъде Килиан Мбапе. Какво можеш да му подскажеш, с цел да стане в действителност номер 1?

- Той към този момент правеше невероятни неща на терена, когато бе на по-малко от 20. А в този момент, единствено на 22-годишна възраст, той има зад тила си цели 50 участия с националната фланелка! Така че той към този момент свети на терена, само че от него се чака да демонстрира още и още. Неговата статистика е невероятна. Килиан има капацитет да пораства като класа, само че упованията на публицистите и публиката са това да стане бързо и както споделих, те желаят „ и още, и още “. И по този начин се оформя проблем. Той към този момент е посочил доста и в случай че се задържи на същото равнище, за никого няма да е задоволително. Но Килиан пък е от тези конкурентни играчи, които желаят всичко – да са на върха, да са на топ равнище в конкуренцията с най-хубавите в света. И все пак, той постоянно мисли първо за тима. Разбира се, от време на време и Мбапе не е в най-хубавото си положение. И да – не е машина и на всеки може да се случи. Но той постоянно гледа да помогне на колектива. Дори да може самичък да направи историята, първо мисли за тима.

- Усещаш ли напън от страна на пресата, условие да се печели постоянно и непременно?

- Аз не се усещам напрегнат. Отдавна за мен напрежението е повече адреналин, с помощта на който да се представиш по-силно. Онова, което се написа и разяснява за моята личност, действително е без значение. От значение за мен преди всичко е това, което се случва вътре в тима, тъй като ние сме последните международни първенци и би трябвало да сме на топ равнище във всяко отношение. Има една теза, която се шири и измежду почитателите, и в пресата, че щом тимът на Франция се появи на терена, значи към този момент сме спечелили с 3:0. Но не е по този начин. Иска ми се да беше правилно, само че уви не е по този начин. Ние също може да се затрудним, тъй като противникът постоянно желае да ни сътвори проблеми. Но пък е истина, че сега пред Франция стои задължението да реализира позитивни резултати и ние не го забравяме в никакъв случай.
 Дешан желае да води клубен тим след престоя си отпред на Франция Дешан желае да води клубен тим след престоя си отпред на Франция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР