Христо Стоичков е под №89 в световната класация на най-великите

...
Христо Стоичков е под №89 в световната класация на най-великите
Коментари Харесай

Fourfourtwo вкара Стоичков в 100-те най-велики футболисти в света

Христо Стоичков е под №89 в международната ранглиста на най-великите футболисти за всички времена. Списъкът е направен от " библията " на тази велика игра - Fourfourtwo. Така че може да имаме вяра в цялостната безпристрастност на създателите, написа Sporta.bg.

Камата е тъкмо сред бразилеца Роберто Карлос и датската легенда Алан Симонсен. Дотук списанието е разгласило всички играчи от 100 до 14. На най-предната позиция е Джордж Бест. Предстои да разберем занапред Топ 10, въпреки че не е мъчно да се досетим, че там ще бъдат Пеле, Марадона, Бекенбауер, Кройф, Меси, Роналдо и Роналдо.

Ето и текстът, отдаден на Христо:

" Скитащ се нападател, изцяло непредсказуем! Стоичков беше съществена част от Дрийм отбора на Йохан Кройф в Барселона, с който завоюва 4 поредни трофеи.

Българинът беше най-известен с импровизацията си и горещия манталитет (виждате за какво то взе Кройф). Завършваше своите пробиви, като постоянно хващаше вратарите неподготвени с удари от всякаква отдалеченост и ъгъл.

Стоичков съумя да се показа на равнище и в националния тим, най-много през 1994 година. Неговите 6 гола помогнаха на България да играе полуфинал, а самият той стана стрелец номер 1 на шампионата ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР