Христо Иванов сезира главния прокурор Иван Гешев за . Съпредседателят

...
Христо Иванов сезира главния прокурор Иван Гешев за . Съпредседателят
Коментари Харесай

Христо Иванов сезира Гешев за новите снимки на Борисов |

Христо Иванов сезира основния прокурор Иван Гешев за.

Съпредседателят на " Демократична България " разяснява пред Съдебната палата, че е опит казусът да се " замете под килима ".

Иванов счита, че евентуално Борисов е знаел, че тези фотоси ще бъдат публикувани и с това е бил изнудван. Според него не е било инцидентно, че в последните дни водачът на ГЕРБ е повдигнал още веднъж тематиката за мистериозната Мата Хари, която го е снимала.

По-рано в ефира на " Народоосвободителна въстаническа армия Нюз " той заяви, че предходната година е сезирал обвиняването за предходните фотоси и ще го направи още веднъж.

По думите му в случай че се потвърди оригиналността на фотосите, Борисов няма да може да потвърди произхода на тези пари и тогава отговорът ще е един - корупция.

" Пред съд би трябвало да бъде потвърдено, че българският министър председател е разполагал с огромни суми, чиито генезис не може да изясни и които не попадат в декларациите му. Тогава изказванията за " Хемус " и думите на Черепа за подкупи към този момент ще се обвържат в една картина. "

Иванов твърди, че основният прокурор е толкоз " общителен " към ГЕРБ, че не стартира следствие за големите суми в чекмеджето на някогашния министър председател. Според него Гешев си затваря очите.

Бъдещият парламент

Иванов разяснява, че конкуренцията с " Продължаваме промяната " не се е трансформирала в борба. По думите му обаче  по-доброто решение би било взаимното явяване на изборите. Въпреки това той беше безапелационен, че не е значимо кой ще вземе един или два мандата повече или по-малко, а в Народното събрание да влязат задоволително депутати, които да създадат смяната.

В отговор на въпрос кои са евентуалните съдружни сътрудници той съобщи, че " това са всички, които желаят да махнем Гешев и да създадем правосъдна промяна ".

Иванов разяснява още, че в Демократична България има доста хора, способни да оглавят правосъдното министерство. Той самият обаче счита, че ще е по-полезен в Народното събрание.

Реформите

Иванов счита, че е нужна поетапна замяна на управленията на ведомствата, от които зависи да се упражнява надзор.

" В момента там са поставени калинки, чиято задача е да си затварят очите и да гледат встрани. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да бъде заменена ", разяснява той.

Съпредседателят на Демократична България разяснява още, че политиците би трябвало да имат боязън от закона. Според него това ще се случи единствено в случай че някой влезе в пандиза, а закононарушенията не остават безнаказани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР