Христо Иванов финтира и Корнелия Нинова. Демократична България отказа да

...
Христо Иванов финтира и Корнелия Нинова. Демократична България отказа да
Коментари Харесай

Христо Иванов финтира и Нинова. Избори идват

Христо Иванов финтира и Корнелия Нинова. " Демократична България " отхвърли да се яви на срещата с Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление с третия мандат, получен в петък от социалистите. Христо Иванов се стимулира с това, че диалозите трябвало да се състоят преди връчването на третия мандат, а не по-късно. Припомняме, че до последния миг Иванов настояваше третата опция за кабинет да отиде в неговите ръце.

Днес съпредседателят на „ Демократична България ” разгласи, че е станало ясно, че третият мандат няма да се осъществя.

" Тази среща просто няма предмет, тъй като при изначалната изясненост, че мандат, даден на Българска социалистическа партия, е жертван - това беше ясно, и при действителността, че болшинство няма, тази намира се трансформира в един избирателен пиар за госпожа Нинова ", сподели в изявление пред БНР  съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Той уточни, че моментът, в който е имало късмет да се излъчи държавно управление, трябвало да стартират диалози - преди президентът да връчи мандата и да се създаде формула за ръководство, която да бъде препоръчана на президента.

" Президентът даде явен сигнал при консултациите сред първия и втория мандат, че той е подготвен да чуе такова предложение. По някаква причина госпожа Нинова реши да блокира тази опция, разгласи я за противоконституционна, отхвърли диалог и в действителност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се трансформира в, по този начин да се каже, избирателен театрален атрибут ", е мнението на Христо Иванов.

Той уточни, че в 46-ото Народно заседание би трябвало да се даде време да бъде призната актуализацията на държавния бюджет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР