Христо Христов, desebg.com Корнелия Нинова, лидер в оставка на сгромолясалата

...
Христо Христов, desebg.com Корнелия Нинова, лидер в оставка на сгромолясалата
Коментари Харесай

Христо Христов: Гласуваш за нулева толерантност към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова

Христо Христов, desebg.com

Корнелия Нинова, водач в оставка на сгромолясалата се на последните избори Българска социалистическа партия, влиза в новото държавно управление като вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, претендиращо, че ще се бори против корупцията, откакто през 2007 година министър председателят Станишев я освободи от държавното управление като зам.-министър на стопанската система и енергетиката, поради присъединяване ѝ в опъването на чадър върху предприемач по корупционния скандал „ Топлофикация “.

Гласуваш за нулева приемливост към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова на квадрат – министър на стопанската система и промишлеността, че и вицепремиер в новото държавно управление (сигурно за „ високия “ резултат на изборите на Българска социалистическа партия и за това, че е в оставка), което ще бъде гласувано от Народното събрание в понеделник.

Как да не се отвратиш?!

Момчетата от „ Продължаваме промяната “ може да са учили в Харвард, само че си писаха двойка по история на корупцията в България. Още преди да стартират да ръководят.

И за какво не престават подмяната, пардон, смяната с услужливичко избелване на неуместни моменти от биографиите на такива компрометирани фигури?

Ами тъй като по този начин им изнася. И на мандатоносителите и на драпащата за високи постове.

В публично публикуваната биография на претендента за вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността няма да прочетете, че Корнелия Нинова е освободена от премиера Сергей Станишев през 2007 година от държавното управление на тройната коалиция (БСП, Движение за права и свободи и НДСВ). Тогава тя е зам.-министър на стопанската система и енергетиката, където министър е Румен Овчаров (БСП).

След разгръщане на абсурда за злоупотребите в „ Топлофикация “ отпред с Валентин Димитров – Вальо Топлото, сдружение, за което дава отговор Министерството на стопанската система и енергетиката, се оказва, че зад кулисите тече напълно друго деяние.

Държавното обвиняване събира доказателства посредством специфични разследващи средства, които разкриват, че зам.-министър Корнелия Нинова е въздействала на следователят по делото за „ Топлофикация “ Татяна Шарланджиева (двете са приятелки от късия престой на Нинова в столичната следствена служба) да се опъне чадър над предприемача Красимир Георгиев (дружество „ Фронтиер “) и да не го проверяват по делото „ Топлофикация “.

Георгиев е състудент от Москва на тогавашния министър на стопанската система и енергетиката – Румен Овчаров и някогашен съучастник на брачната половинка му, както и участник в олигархичен кръг, обвързван с енергетиката, гравитиращ към Българска социалистическа партия. В хода на следствието се схваща, че е забъркан и министър Румен Овчаров, заради което той е заставен да подаде оставка.

Разкритията зад кулисите на делото „ Топлофикация “ се назовават търговия с въздействие. И би трябвало да се неприемливи и неприемливи дейности за тези, които претендират, че ще се борят против корупцията. Това е и повода Корнелия Нинова да бъде освободена като зам.-министър от премиера Станишев.

Това е и повода тя да се срами от тази част от биографията си и да я избелва за новата си роля в новото държавно управление, прикривайки по този метод неуместни обстоятелства.

Кого лъжат и заблуждават?! За толкоз ли безпаметни ли ни мислят?!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР