Христо Грозев все още не е обявен за международно издирване

...
Христо Грозев все още не е обявен за международно издирване
Коментари Харесай

Демерджиев: Христо Грозев все още не е обявен за международно издирване от Русия

Христо Грозев към момента не е разгласен за интернационално търсене от Руската федерация, няма и постъпили сигнали за похищения по отношение на живота му. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на чуване в Комисията за надзор над службите за сигурност.

Министърът разясни, че Министерство на вътрешните работи всекидневно прави информация в масивите на Интерпол дали българският жител е разгласен за търсене. За да бъде оповестено лицето за търсене, Руската федерация би трябвало да се обърне към Генералния секретариат на Интерпол. Такова искане досега не е постъпило, увери Демерждиев.

По време на чуването стана ясно, че вътрешният министър е отправил писмо до съветския си сътрудник на 29 декември с въпрос дали Руската федерация е оповестила за търсене Грозев, както и за повече елементи за събитията и обстоятелствата, довели до мярката.

Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи: " Това писмо е връчено посредством посланика ни в Москва, за което сме известени с нота от 30 декември 2022 година До момента няма отговор на писмото. То се движи по формалните дипломатически канали ".

На 26 декември 2022 година съветското вътрешно министерство стартира да търси българския проверяващ публицист Христо Грозев. Тогава беше оповестено само, че става въпрос за търсене по " член от Наказателния кодекс ", само че без да се показва кой тъкмо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР