Вътрешният министър Иван Демерджиев все още очаква отговор на писмото,

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев все още очаква отговор на писмото,
Коментари Харесай

Русия все още не е отговорила на питането на МВР защо е издирван журналистът Христо Грозев

Вътрешният министър Иван Демерджиев към момента чака отговор на писмото, което е изпратил в края на предходната година до Руската федерация за какво е търсен журналистът Христо Грозев. " Демократична България " желаят да бъде изслушан основният прокурор.

Служебният вътрешен министър посочи, че България има отношение към организирането и подпомагането на защитата на Грозев.

" За да получим информация от Руската федерация какви са аргументите той да бъде включен в съответния лист и да бъде по някакъв метод търсен, аз изпратих публично писмо в края на предходната година, с което желаех Руската федерация да уточни тези аргументи. Това писмо се движи по изкусен път, сега чакаме, откакто премине съответният ред, да получим отговор ", съобщи Иван Демерджиев.

Движение за права и свободи цитираха данните, изнесени от Грозев, за действия на съветски сътрудници в България, и запитаха.

" Дали са почнали следствия за дейности или бездействия на български служби, в това число и при предходното държавно управление? ", сподели Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

" Аз съм уверен, че ДАНС работи по въпроса ", отговори Демерджиев.

За " Демократична България " най-важно е да се подсигурява животът и сигурността на Христо Грозев. Смятат, че България не би трябвало да бъде плацдарм на нито едно разузнаване.

" За страдание, България се е трансформирала в троянския кон на Русия в Европейски Съюз и ще се мъчим да променим това. Като едно чуване на основния прокурор, тъй като той има много въпроси, на които би трябвало да отговори. Става дума да вземем за пример за складовете военните, които бяха взривени от съветското ГРУ, за което българската прокуратура, да кажем, не бърза да ги реши ", разяснява Ивайло Мирчев.

Лидеръзт на " Възраждане " посочи, че предадените български жители на съд в чужбина са десетки.

" Или даваме всички или не даваме никой, разбирате ли? Ако този човек е направил закононарушение по отношение на законите на Руската федерация, би трябвало да го съдим ние ", сподели Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

Вчера пред комисията за надзор над службите Христо Грозев призна, че се усеща застрашен да се прибере в България. И дефинира издирването му от Руската федерация като офанзива върху свободната публицистика отвън Русия.

По тематиката работят: Милена Кирова, Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР