Христо Грозев, който бе обявен от Русия за издирване в

...
Христо Грозев, който бе обявен от Русия за издирване в
Коментари Харесай

Христо Грозев пред ”Файненшъл таймс”: Или Пригожин ще бъде мъртъв, или ще има втори преврат в Русия

Христо Грозев, който бе разгласен от Русия за търсене в края на предходната година, постоянно гледа през рамо, а котка му оказва помощ да открие възможен сътрудник, отбелязва създателят Едуард Лус, националният редактор на английския ежедневник за Съединените щати.

 

Грозев му е доверил, че в този момент има опция да прекара " доста време " със фамилията си за първи път от февруари, когато беше заставен да напусне Виена, откакто австрийските управляващи му споделиха, че към този момент не могат да подсигуряват сигурността му. Въпреки че е българин, Грозев бе упрекнат от правосъдната система на Владимир Путин за " задграничен сътрудник " - всъщност зложелател на Русия с цел на гърба си. След като претеглил другите разновидности за престояване в Европа,

 

Грозев стигнал до умозаключение, че Съединените щати са най-сигурното място. Семейството му остава основано в Европа, обобщава Лус.

 

Попитан в коя част от Съединени американски щати обитава, 54-годишният българин дал отговор: " Да кажем, че редувам западното и източното крайбрежие. "

 

Авторът отбелязва, че Христо Грозев е провел редица следствия за Русия, разкривайки методите за деяние на Путин. Грозев бе част от екипа, получил тази година премия " Оскар " за документалния филм " Навални " за опита за ликвидиране на съветския опозиционер, който в този момент е в пандиза.

 

Въпреки че не може да разгласи българина за " изменник " – най-рисковата категория съветски жители, за които съвсем непроменяемо краят е мъчителен - Москва явно го преглежда като опасност.

 

Христо Грозев два пъти се е прибирал в Австрия при под доста строга защита. При второто посещаване - през март, откакто татко му умрял - полицията споделила, че е прекомерно рисково за него да отиде на погребението. Позволено му било да се срещне със фамилията си единствено за малко с полицейски компаньон в безвредна къща в столицата Виена, отбелязва изданието, оповестява Българска телеграфна агенция.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР