Христо Дончев бе заловен на варненската автогара в момента, в

...
Христо Дончев бе заловен на варненската автогара в момента, в
Коментари Харесай

С помощта на БЛИЦ: Задържаха рецидивист блудствал с барманка при въоръжен грабеж

Христо Дончев бе хванат на варненската автогара сега, в който се качваше в рейс за София, видя наш кореспондент. 25-годишният рецидивист бе закопчан за секунди и напъхан в патрулка, като преди този момент три дни се укриваше от издирвачите на Криминална полиция.

Гнусното посягане в един от паметните питейни заведения в центъра на Варна се случва в нощта на понеделник против вторник. Христо, който излязъл от пандиза малко преди предходната Коледа, бил клиент на заведението, само че от тези - „ от дъжд на вятър “.

Преди към месец и половина си разрешил да направи просташки подмятания за интимна непосредственост на барманката на завeдението, само че мераците му били вежливо парирани от страна на момичето.

В понеделник вечерта Христо още веднъж се появил в бара и почнал да си поръчва уиски. Час и половина след среднощ, когато към този момент нямало други клиенти в заведението, той взел ключовете на барманката и заключил.

Докато момичето се усети какво става, някогашният пандизчия опрял нож в гърлото ѝ и тя нямала опция да се добере до паник бутона.

От там насетне към този момент почнала 3-часова мъка за барманката. БЛИЦ ще спести гаврите и униженията, на които била подложена тя. Единствено хладнокръвието ѝ я избавило от обезчестяване.

След като сластните му мераци стихнали, Дончев почнал да крещи на барманката да му покаже къде се намира сейфът. Въпреки че подобен няма, рецидивистът обърнал цялото заведение с хастара на открито да го търси.

Отварял даже ширма, разрушил и електронния дартс. През цялото време сипел закани към момичето и го заплашвал, че ще го изнасили, в случай че не му покаже къде е сейфът. Не го стреснали даже предизвестията на барманката, че камерата в заведението записва.

Присъствието на причинителя било запечатано на фрагменти и от външната камера. След като видял, че няма сейф, Дончев взел наличния оборот – към 500 лв., а също по този начин натъпкал джобовете си с банкноти в друга валута, надписани и оставени от признателни клиенти. На излизане пандизчията сграбчил и две бутилки скъпо уиски.

През цялото време телефонът на барманката, който бил в задния джоб на причинителя звънял, тъй като нейна другарка я чакала да иде до тях. Христо, естествено, държал ножа и не ѝ давал да отговори на повикванията.

Като тръгнал да излиза обаче, го оставил. Момичето незабавно се обадило в полицията и на мястото бил осъществен оглед. Случаят бил докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура – Варна, Здравка Задгорска, която мигновено разпоредила осъществяването на незабавни процесуално-следствени дейности.

Паралелно с това, потърпевшата барманка предоставила данни за причинителя – имена, а също по този начин и адреса, който схванала от свои източници. В следствие по следите на Христо потегли и БЛИЦ.

Медията ни съумя да се добере до потребна оперативна информация, която оказа помощ на издирването и последва безупречна реализация на полицията, извършена под директното управление на прокурор Задгорска.

Задържането на Христо Дончев стана незабавно, без той да има време да окаже каквато и да била опозиция. Патрулен автомобил го откара в Първо РПУ, където на идващия ден той е бил изрично разпознат от потърпевшото момиче.

Тъй като казусът съставлява закононарушение, осъществено в изискванията на рисков рецидив, материалите по делото са предадени на Окръжна прокуратура.

Междувременно съдът почете настояването на държавното обвиняване Христо да остане в ареста, тъй като са налице безапелационни данни, че той е създател на действията, а също по този начин – че има заплаха да се укрие, в случай че бъде оставен на независимост.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР