Християнските символи са напълно достатъчни и поставянето на други символи

...
Християнските символи са напълно достатъчни и поставянето на други символи
Коментари Харесай

Руската църква няма да освещава великденски козунаци с военна символика

Християнските знаци са изцяло задоволителни и слагането на други знаци върху козунаците е несвоевременно , сподели Вахтанг Кипшидзе, заместник-председател на Синодалния отдел за връзки на църквата с обществото и медиите, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Не мисля, че слагането на една или друга символика върху козунаците е уместно и евентуално не може да се поддържа освещаването им в църкви ", сподели Кипшидзе в ефира на радиостанцията " Говорит Москва ". " Според мен, хлебно произведение, което има друга от християнската символика, подобен козунак не може да се освещава. "

В същото време Кипшидзе означи, че Руската православна черква поддържа " националните начинания, ориентирани към поддръжка на съветската войска. Хлебните произведения, които съдържат някаква символика, имат право да съществуват като форма на поддръжка за съветската войска, само че отвън свещеното пространство на църквите ", сподели той.

В обществените мрежи се появиха фотоси на козунаци със признака Z, които се продават в Курганска област (в Сибир, на границата с Казахстан).

Парламентът на Литва на буквата " Z ", лентата на черни и оранжеви линии на Свети Георги, както и други знаци, считани за изразяващи поддръжка за съветската инвазия в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

От своя страна Георгиевската лента, въведена за първи път от Екатерина Велика като най-високото военно отличие, закупи значение в рускоезичния свят, откакто сепаратистите в Източна Украйна я одобриха като знак на поддръжката си за Русия през 2014 година
 Латвия забрани знаците Z и V поради войната в Украйна
Латвия забрани знаците Z и V поради войната в Украйна

Двата знака се употребяват от съветската войска

Заради символиката, която Русия влага в тази писмен знак във връзка с войната в Украйна, швейцарската застрахователна компания Zurich Insurance се отхвърли да я употребява в логото си, показва " Свободна Европа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР